Na Posrednjem putu u Križevcima prodano 6 građevinskih zemljišta

Od kada je u listopadu prošle godine smanjena cijena građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Križevaca na području DPU-a Posrednji put prodano je šest građevinskih zemljišta.

Podsjetimo, prije donošenja Zaključka o utvrđivanju početne tržišne cijene i uvođenju prava prvokupa na građevinskom zemljištu u vlasništvu Grada Križevaca na području DPU-a Posrednji put cijena građevinskog zemljišta iznosila je 40 eura po metru kvadratnom, a nakon toga je smanjena na 30 eura na dijelu s komunalnom infrastrukturom odnosno na 21 euro na dijelu bez komunalne infrastrukture.

Gradonačelnik Mario Rajn istaknuo je svoje zadovoljstvo: „Prije ovog smanjenja cijene trebalo je nekoliko godina da se proda samo jedno građevinsko zemljište što pokazuje da su građani ovu mjeru odlično prihvatili jer je u manje od 10 mjeseci prodano 6 zemljišta. Ovo je bila jedna od mjera kako potaknuti građane da grade i ostanu u Križevcima i sljedeći korak nam je potaknuti i stanogradnju s obzirom da je anketa o stambenim potrebama pokazala da je velik broj građana zainteresiran upravo za kupnju stanova.“

Na prodaju su ostala još samo tri građevinska zemljišta za koja je u tijeku javni natječaj.

Vezano

Komentari su zatvoreni.