U sklopu akcije ‘Udomi ovog Uskrsa’ psić Teddy sretno udomljen

U sklopu manifestacije „Vuzem u Križevcima“ jučer je na Strossmayerovom trgu održana akcija „Udomi ovog Uskrsa“. Riječ je o događanju koje su organizirali Grad Križevci i Sklonište za životinje „Kira“ kroz koje je građanima omogućeno druženje sa psima koji traže svoj dom. Sa psima Daisy, Aresom, Teddyjem i Adom družili su se brojni građani, najviše oni najmlađi, te gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.

“Trenutno je u skloništu za životinje „Kira“ smješteno 30-ak pasa s križevačkog područja, a za koje Grad Križevci mjesečno izdvaja oko 30 tisuća kuna što je grad obvezan sukladno Zakonu o zaštiti životinja. Stoga, pozivamo sve Križevčanke i Križevčane dobrog srca da pomognu, udome i usreće prekrasne pse! Svaki pas kojeg možete udomiti je cijepljen, očišćen od unutarnjih i vanjskih nametnika, steriliziran i čipiran. Vama jedino što preostaje nakon što ga udomite jest maziti ga, paziti i voljeti”, rekli su iz Grada ovim povodom.

Današnjom akcijom sretno je udomljen psić Teddy. Psi koje građani mogu udomiti mogu se pogledati u skloništu od ponedjeljka do nedjelje, u vremenu od 8 do 12 sati, na adresi Starogradska 1, 48321 Sigetec, Općina Peteranec. Broj telefona za kontakt je 098/439-837. Fotografije svih pasa mogu se vidjeti na https://krizevci.hr/vauvaukrizevci/ i na Facebook te Instagram stranici Vau Vau Križevci.

Nadalje, kako bi se olakšala zajednička prilagodba, osiguran je jednokratni iznos pomoći za VAU VAU udomitelje iz Križevaca! Iznosom od 300 kn svom novom ljubimcu možete kupiti neke od potrebni stvari: ogrlicu, povodac, igračke, krevetić… Sve što novi ljubimac treba i zaslužuje! Vau Vau Križevci nova je inicijativa grada Križevaca kojoj je cilj spasiti neželjene pse s ulica i pomoći im da pronađu nove vlasnike i domove u kojima će konačno biti sretni.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.