Prihvaćen rebalans proračuna i još 39 točaka

U manje od tri sata 17 je vijećnika, izostali su Ivica Švagelj i Martina Zdilar Sertić, izglasalo 40 točaka dnevnog reda večeras na 8. sjednici Gradskog vijeća. Iako se očekivala burnija rasprava, vijećnici su bili prilično suzdržani i postavljali su pitanja uglavnom o aglomeraciji i vodnim priključcima. Dosadašnji potpredsjednik vijeća HDZ-ov Mato Devčić mandat je stavio u mirovanje, a nova vijećnica postala je Martina Jeren Šašek koju su vijećnici jednoglasno potvrdili i na potpredsjedničko mjesto.

Jednoglasno su podržane uglavnom sve točke osim izvješća o radu gradonačelnika, za koje je glasalo 13 vijećnika, dok su izmjene i dopune proračuna usvojene s 10 glasova – HDS, Majdak i Zidarić bili su protiv, a SDP suzdržan. Gradonačelnika Rajna iznenadila je ova reakcija vijećnika. “Prethodnih 12 točaka dnevnog reda koje se odnose na izmjene programa i planova svi ste jednoglasno podržali, a objedinjeni dokument u koji su svi ti programi uključeni, niste. To je zbilja čudno“, rekao je. Rebalansom su udvostručena sredstva namijenjena sufinanciranju solarnih elektrana na krovovima obiteljskih kuća, osigurana sredstva za uspostavu produženog boravka u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca, pokreće se program sufinanciranja liječnika specijalista ginekologa, pedijatra i medicine rada, pokreće se i program sterilizacije mačaka, uspostavlja dječja igraonica u društvenom domu u Carevdaru, sufinancirat će se novi bibliobus, a povećava se i iznos sufinanciranja smještaja djece u vrtiće na području susjednih općina i u obrte za čuvanje djece. Pokreće se i program sufinanciranja uređenja fasada u staroj gradskoj jezgri, gradi autobusno ugibalište u naselju Bukovje, povećana su sredstva za izgradnju magistralnog cjevovoda Glogovnica – Carevdar, izradu uličnog vodovoda u Carevdaru i za izgradnju raznih sekundarnih uličnih vodovoda u naseljima gdje nije prošla aglomeracija.

Rasprava se pokrenula o odluci kojom Križevački poduzetnički centar preuzima naplatu parkiranja, koju su vijećnici podržali, ali tražili su i više informacija. SDP-ovog Dejana Pernjaka zanimalo je zašto tu uslugu ne preuzme Komunalno poduzeće te koliko će koštati parkiranje. “Žao mi je što niste pripremili materijale, trebali ste doći s brojem parkirnih mjesta, cijenom, zonama, tako da možemo dati neke prijedloge“, rekao je Majdak.

Naplata ne počinje sutra. Podatke i materijale ćete dobiti na sljedećem vijeću i tad ćete imati priliku modelirati načine naplate, zone i cijene“, rekao je Rajn, a pročelnica Vuketić dodala je da prema preporuci Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva Grad može ovakve poslove direktno dodijeliti samo tvrtki kojoj je stopostotni vlasnik, odnosno KPC-u. Vijećnici su još odobrili produljenje roka tvrtki Rumenjak za izgradnju stambeno-poslovne zgrade na prostoru bivšeg kina i prihvatili sve ostale točke.

Vijećnik SDP-a Antonio Sirovec izborom odjeće je pokazao što misli o novom vizualnom identitetu Križevaca. “To je moj bunt izradu vizualnog identiteta za koji je Grad uzalud potrošio novac”, rekao je mladi vijećnik.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.