Godinu dana od dodjele vojarna i dalje prazna

KRIŽEVCI – Memorijalnim turnirom u malom nogometu i stolnom tenisu Križevci su danas obilježili 16. obljetnicu oslobođenja križevačke vojarne.

No, u križevačkoj javnosti posljednjih se dana čuju upozorenja kako je prošla godina dana od dodjele na korištenje Gradu dijela bivše vojarne, a njeni objekti i dalje propadaju jer u dodijeljenim prostorima nisu počeli nikakvi radovi niti je država Gradu prodala Dom HV-a i još neke objekte u sklopu vojarne, kako je to bilo naznačeno odlukom Vlade s prošlogodišnje sjednice Vlade u Koprivnici.

Komentari Križevčana na lokalnim internet stranicama upozoravaju da je to puno izgubljenog vremena jer su prostori vojarne Gradu ustupljeni na samo 25 godina. U dijelu javnosti čuju se i mišljenja da će na kraju sve objekte bivše vojarne porušiti bageri i da će taj prostor biti prodan nekom poduzetniku. No, gradonačelnik Branko Hrg danas nam je rekao da Grad čini sve što je u njegovoj moći kako bi se ostvarili planovi da se u sklopu vojarne urede dogovoreni objekti.

– No, dogovor s državom idu sporo, pa tako još uvijek ne znamo po kojoj cijeni ćemo moći otkupiti Dom HV-a u kojem planiramo urediti knjižnicu, iako stalno poduzimamo aktivnosti oko toga. Što se pak tiče hangara koje smo, također, trebali kupiti, nedavno smo doznali za novu odluku Vlade da se takvi objekti, također, dodjeluju besplatno gradovima za poduzetničke svrhe, i to u trajno vlasništvo, pa smo zatražili od Vlade da nam i njih dodjele besplatno – kazao je gradonačelnik Hrg. Dometnuo je kako se nada da bi uskoro trebalo otpočeti uređivanje dijela prostora vojarne namijenjenog za potrebe Srednje škole Ivan Seljanec.

– Ovih dana očekujemo i suglasnost Državne uprave za školstvo, nakon čega bi sve trebalo ići brže jer će se uređenje objekata za potrebe škole Seljanec odvijati u postojećim gabaritima pa za njega, kako mi je rečeno, neće trebati građevinska dozvola za čije bi ishođenje trebalo dosta vremena – rekao nam je gradonačelnik Hrg, dodavši da bi Poglavarstvo i Gradsko vijeće uskoro trebali raspravljati o idejnim rješenjima za sve objekte koje je Gradu Vlada ustupila na 25 godina s pravom građenja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.