Domagoj Vlahek, Lovro Premelč i Dejan Marinović pobjednici natjecanja ‘Junior Freshhh Croatia’

Foto: facebook.com/JuniorFreshhhCroatia

Jučer je u zagrebačkoj INA-i održano četvrto po redu finale natjecanja “Junior Freshhh Croatia”, u kojem je vrsno znanje iz prirodnih znanosti pokazalo pet tročlanih timova plasiravši se u finale nakon natjecanja u kojem je tijekom prosinca sudjelovalo šestotinjak srednjoškolki i srednjoškolaca Hrvatske. Križevačka Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga imala je čak četiri tima u ovom finalu, a pobjedu su odnijeli “PokemoniKŽ”, koji čine Domagoj Vlahek, Lovro Premelč i Dejan Marinović. Drugo mjesto su osvojili “Veliki koktel”, treće “U3 – back in the game” iz Đurđevca, četvrti su bili “3/4kulen5”, a peti “Mad team”.

– Sudjelovanje u finalu, ali i u samom natjecanju, bilo je za nas vrlo zanimljivo i poučno iskustvo. Finale je bilo napeto do samog kraja. Natjecanje je bilo pravi izazov koji smo uspješno odradili i stvarno je veliko zadovoljstvo pobjediti, izjavio je za Križevci.info pobjednički trojac, sve redom maturanti prirodoslovno-matematičke gimnazije. Ostale križevačke timove su činili: Tara Pavlinušić Dominković, Marin Meštrović i Mateo Kovačić (“3/4kulen5”); Luka Meštrović, Mateja Golec i Domagoj Tomičević (“Veliki koktel”); Dominik Juršić, Marta Hajduković i Ana Peremin (“Mad team”).

Uoči natjecanja održano je inspirativno predavanje gosta predavača prof.dr.sc. Ivice Puljaka na temu “Od samog početka svemira do njegovog kraja”. Nakon maštovitog predstavljanja, timovi finalista prezentirali su svoj prvi zadatak “Budućnost Ine”, u kojem su otkrili svoju viziju Ine za deset godina. Tijekom drugog zadatka timovi su rješavali zadatke pod nadzorom stručnog žirija, a treći je zadatak bio i najkreativniji – izrada bušećeg tornja pomoću štapića i gumica. Međusobna suradnja timova i razmjena materijala pokazali su se ključnim faktorima za konačan rezultat, a stručni žiri ocjenjivao je još stabilnost, visinu i estetiku. Pobjednički tim odnio je i nagradu za izradu bušećeg tornja.

– Čestitamo svim ekipama i ovim putem se zahvaljujemo našim profesorima iz prirodnih predmeta, pogotovo našoj razrednici prof. Gordani Pintarić-Kovač, koja nam je pomogla u pripremi za finale, poručili su križevački pobjednici, koji su do sada sudjelovali u sva četiri izdanja ovog natjecanja. Organizatori su nagradili i gimnaziju Požega, koja je po treći puta pokazala kakva su timska ekipa i ljubitelji prirodnih znanosti, s više od 40 prijavljenih timova i preko 120 uključenih učenika.

Vezano

Komentari su zatvoreni.