Uređene prostorije braniteljskih udruga

Gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško obišli su danas novouređene prostorije križevačkih braniteljskih udruga u pratnji predsjednika Odbora za branitelje Bože Lazara, predsjednika Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Križevci Zvonka Belje, predsjednika Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Koprivničko-križevačke županije „Sv. Marko Križevčanin“ Miljenka Cara, tajnika križevačkog ogranka Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Tihomira Hrešća te ostalih članova.

Kako je istaknuo predsjednik Odbora za branitelje Božo Lazar u proteklom razdoblju, uz financijsku podršku Grada Križevaca i uz vlastita sredstva, postavljeni su novi prozori i ulazna vrata, uvedeno je centralno grijanje, uređeni su podovi, stropovi, postavljena je nova rasvjeta, a nabavljen je i novi namještaj. Branitelji su ujedno predstavili gradonačelniku daljnje planove za uređenje prostorija, a gradonačelnik je tom prilikom pohvalio provedene radove istaknuvši kako je prostor sada itekako reprezentativan te kako će grad i dalje pružati podršku njihovom radu.

Ove se godine u rujnu obilježava 30-ta godišnjica oslobođenja vojnih objekata na području Križevaca, nekadašnje kasarne Kalnik i skladišta naoružanja i opreme Široko Brezje, a osim uređenja prostorija braniteljskih udruga, godišnjica će se uveličati i svečanim otkrivanjem novog Spomen obilježja za 37 poginulih križevačkih branitelja u Domovinskom ratu koje će se nalaziti u parku u Ulici Franje Tuđmana.

Vezano

Komentari su zatvoreni.