Akcija za primjer! Župetnica je od jučer čišća za 92 vreće smeća

Jučer je u Križevcima održana nova akcija čišćenja smeća, ovog puta na području Park šume Župetnica. Akciju je inicirala ekološka udruga „Zeleno Prigorje“, a svoju potporu pružili su joj Grad Križevci, Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci, Restoran Tomislav i obrt BigDay.

Akciji se uz poštivanje epidemioloških mjera pridružio velik broj građana ne samo iz Križevaca, već i iz Zagreba i ostalih gradova Hrvatske, a sudjelovao je i gradonačelnik Mario Rajn. Tom je prilikom gradonačelnik zahvalio i pohvalio organizatore na organiziranju ove akcije kao i sve koji su ovog puta sudjelovali u ovoj akciji, ali i ostalim akcijama koje se kroz godinu organiziraju na našem području.

„Čisteći medvjedići“ i ovaj su put sudjelovali u akciji čišćenja u Križevcima, a njihov osnivač Perica Štefan rekao je kako je ovo treći put da su u Križevcima te kako je ovaj put rekordan odaziv ne samo u Križevcima, već i šire. Uz njih, sudjelovali su i Zlatna metla, Odred izviđača „Kalnik“ Križevci, KLIK, članovi udruge Ekonomija zajedništva i brojni građani Križevaca.

U ime udruge „Zeleno Prigorje“ okupljene je pozdravila Božena Hunjak – Švagelj i tom prigodom predstavila „volonterske knjižice“ putem kojih sudionici akcija mogu skupljati bodove na temelju sudjelovanja i ostvariti razne nagrade i popuste.

Konačan rezultat ove hvalevrijedne akcije jesu 92 prikupljene vreće smeća. No, loša je vijest da posla još ima, odnosno da Župetnica i dalje nije u potpunosti očišćena od smeća. Uz ovakve volontere, ne sumnjamo da je i takav scenarij samo pitanje dana.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.