Švagelj: Grad zaslužuje odgovornije i transparentnije vođenje

U utrku za gradonačelnika danas se, predstavljanjem u paviljonu na Strossmayerovom trgu, uključio i Ivica Švagelj, gradski vijećnik iz redova HDS-a. Nije skrivao uzbuđenje i tremu, rekao je da ga “drma” zbog poštovanja prema građanima i funkciji za koju se natječe, a zalagat će se za otvorenost i javnost rada u svim dijelovima gradske strukture.

Upravo su netransparentnost i nesposobnost gradskog vodstva bili glavni pokretač moje odluke koju evo danas i javno objavljujem – želim biti novi gradonačelnik Križevaca, grada koji zaslužuje odgovornije i transparentnije vođenje od ovog što smo imali zadnje četiri godine“, poručio je Švagelj.

Naglasak kampanje, kaže Švagelj, su grad i ljudi pa je u tom stilu i njegov izborni slogan “Za ljude. Za Križevce.” Što se tiče programa, podijeljen je u četiri cjeline kroz četiri godine budućeg mandata i nazvao ga je 4 x 4.

Premda malo vuče na automobilski jezik i pogon na sva četiri kotača, a za Križevce bi bilo dobro da ima puno bolji pogon od ovoga kojeg smo gledali četiri godine, sintagma 4 x 4 odnosi se na sadržaje i rješenja za djecu, mlade, roditelje i umirovljenike“, objasnio je. Ime najbližeg suradnika, kandidata za zamjenika, danas nije otkrio.

Dosadašnji gradski vijećnik inače je profesor tjelesne kulture pa se političkim protivnicima koji ulaze u utrku za gradonačelnika i Gradsko vijeće obratio sportskim rječnikom i pozvao ih na fair play.

Pozivam sve vas da i u kampanji pazimo i čuvamo vrijednosti našeg grada, uljuđenost i tolerantnost, vrijednosti kojima su nas učili naši roditelji. Ukrstimo naše ideje, programe i rješenja, a nikako uvrede ili podmetanja. Pokažimo našim građanima što znamo, za što se zalažemo i tako im omogućimo da izaberu najbolja rješenja i najbolje kandidate za naš grad“, poručio je na kraju HDS-ov kandidat za gradonačelnika Ivica Švagelj.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.