Strossmayerov trg konačno će se obogatiti zelenilom

Kako bi se zazelenio prostor na trgu Josipa Jurja Strossmayera, Grad Križevci krenuo je s uspostavom zelenog krova na paviljonu. Na ideju se došlo prijedlogom građana koji su sudjelovali u istraživanju prilikom izrade Strategije zelene infrastrukture pa će se tako na ravni krov paviljona postaviti biljni sloj sedumi koji zahtjeva minimalno održavanje.

Ovi radovi u skladu su s ograničenim konzervatorskim postupanjima u daljnjem uređenju trga, a vrijednost radova na ozelenjavanju paviljona je 36 tisuća kuna.

„Namjena paviljona bila je da služi građanima za okupljanja i održavanje manifestacija, no ta funkcija nije ispunjena u potpunosti jer se pod krovom stvara visoka temperatura. Postavljanjem zelenog krova smanjit će se zagrijavanje tog prostora i uljepšati centar grada,“ istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Osim što će se prostor zazeleniti, pridonijet će se smanjenju emisije CO2 te čišćem i kvalitetnijem zraku što je u skladu s nastojanjima grada na uspostavi zelenih i klimatski održivih Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.