Koštaju li radovi na trgovima 13 ili 60 milijuna kuna?

KRIŽEVCI – SDP-ova oporba u križevačkom Gradskom vijeću marljivo nastavlja s pitanjima vladajućoj koaliciji HSS-a i HDZ-a te gradonačelniku Branku Hrgu. Na trećem okupljanju svježeg saziva gradskog parlamenta postavili su desetak pitanja, a jedno od njih sročio je SDP-ov Sandro Novosel.
– Prije nešto više od mjesec dana u jednoj televizijskoj emisiji, odnosno u Županijskoj panorami, u jednom televizijskom prilogu mogli smo čuti da je cijena izvođenja radova na uređenju dvaju gradskih trgova, J. J. Strossmayera i A. Nemčića oko 50 ili 60 miliona kuna, pa bi me zanimalo koja je točno cijena radova.

Mlađahnom političkom protivniku odgovorio je gradonačelnik Hrg.
– Cijena radova na trgovima je 12 milijuna 900 i nešto tisuća kuna s PDV-om, toliko je ugovorena i o toj cijeni je toliko puta govoreno da je vjerojatno svatko tko je želio čuti istinu dobro zna, a onaj tko je želio mutiti vodu i provocirati, on je mogao govoriti i da košta ne znam koliko. Ali ugovor je ovakav i to je točna cijena, može se u lipu izreći, mislim čak da je objavljena na gradskoj stranici.

Novo lice središta Križevaca očito je i dalje omiljena tema kritike oporbenih i istovremeno argument kojim se vladajući ne libe pohvaliti. A o nepomirljivosti stavova dviju strana svjedoči i rasprava pri donošenju novog Poslovnika Gradskog vijeća. SDP-ovom Vilimu Juriću nije se sviđala odredba prema kojoj u sastavu odbora osim vijećnika mogu biti i stručne te druge osobe iz javnog života, jer bi njih troje moglo preglasati dva člana iz redova vijećnika. Na koncu Poslovnik je izglasan s 12 ruku za, četiri protiv i jednim suzdržanim glasom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.