Kome biste dali svoj glas u nedjelju?

Kako je danas, posljednjeg dana izborne promidžbe i predstavljanja izbornih aktivnosti kandidata na prijevremenim izborima zastupnika u Hrvatski sabor 11. rujna, završilo glasanje u anketi o biračkim preferencijama čitatelja portala Krizevci.info, u nastavku donosimo rezultate ankete.
Napominjemo kako oni nemaju nikakve namjere navođenja birača na davanje glasa bilo kojoj od 15 kandidacijskih lista čiji nazivi i imena kandidata će se prekosutra naći na glasačkim listićima na izborima u II. izbornoj jedinici.

U razdoblju od 12 dana trajanja ankete, u njoj je sudjelovalo 273 čitatelja/ica, od kojih 7, prema njihovom “kliku”, nema pravo glasa. Opciju neglasanja na izborima u anketi je izabrala 24 osoba.

Od valjanog “glasanja” 242 osobe s pravom glasa i onih koje su u anketi glasale za neku od ponuđenih kandidacijskih lista, 88 osoba, ili 36,36 % u anketi se odlučilo za kandidacijsku listu pod brojem 12 (SDP, HNS, HSS, HSU), kandidacijskoj listi broj 8 (HDZ, HSLS) svoj glas u anketi dala je 61 osoba (25,21 %), dok je kandidacijsku listu pod brojem 5 (Most) u anketi izabralo 27 čitatelja (ili 11,16 %). Na četvrtom mjestu biračkih preferencija se, prema anketi, našla kandidacijska lista na broju 6 (Pametno, Za grad) za koju su glasala 22 čitatelja (odnosno 9,09 %). Slijedi kandidacijska lista pod brojem 15 (Živi zid, Promijenimo Hrvatsku, Akcija mladih, HDSS, Abeceda demokracije) s prikupljenih 19 glasova ili 7,85 %.

Za kandidacijsku listu 11 (Nezavisna lista Stipe Petrina, Slobodna Hrvatska, Pokret zajedno, Orah) i 13 (SRP) u anketi je svoj glas dalo po 9 osoba, odnosno 3,31 %. Kandidacijske liste na broju 2 (BM 365, Reformisti, Novi val, HSS – SR, BUZ), 7 (HBPS) i 10 (Hrvatski laburisti) u anketi su dobile po 2 glasa (0,083 %), dok je po jedan glas čitatelja otišao listama na brojevima 1 (A-HSP), 3 (HSP, HČSP, ABH, OS) i 9 (HS), što daje 0,041 % od ukupnog broja glasova čitatelja koji će izaći na izbore 11. rujna.

Pozivamo čitateljice i čitatelje da iskoriste svoje pravo i u nedjelju, 11. rujna izađu, sukladno adresi svojeg prebivališta ili trenutnog boravišta, na neko od 50-ak biračkih mjesta na području Grada Križevaca i sveukupno 20-ak biračkih mjesta na području općina Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Ivan Žabno i Sveti Petar Orehovec, i time sudjeluju u izborima zastupnika i zastupnica u 9. saziv Hrvatskog sabora.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.