Radnik poražen od Virja, ozljede poharale sastav Ante Tomasa

Nakon savršenog ulaska u sezonu i četiri pobjede, košarkaši Radnika doživjeli su dva uzastopna poraza od izravnih konkurenata za vrh. Nakon što su u utorak poraženi od Ivančice u Ivancu, izabranike Ante Tomasa zatekao je novi poraz u subotnjem dvoboju. Uvjerljivo je na parketu križevačke dvorane slavio Podravac iz Virja s 76:61.

Veliki hendikep za Radnik do kraja će sezone biti neigranje centra Ivana Martinčića, ponajboljeg igrača momčadi i bez ikakvog premca glavne obrambene i skakačke uzdanice križevačkog sastava. Da stvar po domaći sastav bude još nepovoljnija, u prvoj se četvrtini protiv Virja ozlijedio i kapetan Tomislav Matoić.

Uz vidno primjetnu neagresivnost u obrani, probleme s hvatanjem skokova, kao i sjajnu obranu gostiju koja je zaslužna za loš šut Radnika, šanse za pobjedu bile su gotovo pa nikakve. Kada svemu dodamo i odličnu tricašku večer gostiju, konačnih +15 u korist Podravca bila je subotnja realnost po sastav iz Križevaca.

“Nedostatak Martinčića bio je velik hendikep koji nas je dočekao u najavi utakmice, a nastavilo se ozljedom Matoića, kapetana i čvrstog oslonca ekipe. Virje je konstantno održavalo razliku i prikazivalo vrlo kvalitetnu igru, koju nažalost, večeras nismo mogli dostići. To je ekipa sastavljena od igrača koji su u kontinuiranom treningu, igraju praktički u istom sastavu već godinama. Kao pozitivnu stranu ovog dvoboja možemo istaknuti mlade igrače našeg kluba, koji su pokazali dobar otpor iskusnijoj ekipi”, izjavio je nakon dvoboja Marin Glamuzina, glasnogovornik kluba.

Za riječ smo uhvatili i istinsku ikonu A2 lige sjever, Ivana Šipraka, koji je veći dio karijere proveo u Virju, ali je nekoliko sezona odigrao i u Križevcima.

“Da se puno ne lažemo, bila je ovo dosta loša košarka, nervozna, jedino što bi stvarno istaknuo i što vrijedi spomenuti je mladi Borna Katanović. Na tom dečku se vidi izrazit talent i da ide u jako dobrom pravcu razvoja. Dosta je nestvarno da je tek osmi razred osnovne škole, a njegov igrački razvoj je pokazatelj da klub ide u dobrom smjeru.”

Za Radnik su igrali i postigli koševe: Matoić T. (cap.) 0, Kurpez M. 3 (1×3), Jukić M. 12 (2×3), Kulko T. 1, Biondić L. 6, Katanović B. 10 (1×3), Hrandek B. 2, Brkić J. 2, Prstec B. 4, Maslić T. 11, Žulj T. 6, Vragović M. 4; TRENER: Tomas A.

Vezano

Komentari su zatvoreni.