Obilježene velike obljetnice Akademskog konjičkog kluba te konjogojstva i konjičkog sporta u Križevcima

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima i Akademski konjički klub obilježili su značajne obljetnice svojeg djelovanja, a tim povodom, u svojim prostorima na Ratarni, okupili su goste među kojima je bio gradonačelnik Mario Rajn te prof.dr. sc. Mirjana Baban iz Agrobiotehničkog fakulteta iz Osijeka.

O 40 godina športskog djelovanja Kluba i 41 godini konjogojstva i konjičkog sporta u okviru znanstvenog i nastavnog djelovanja Učilišta, govorili su i domaćini: dekanica Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima dr.sc. Marijana Ivanek-Martinčić, dr.sc. Damir Alagić te Željko Gagro.

Dekanica je istaknula dobar suživot i suradnju Učilišta i Konjičkog kluba, rekavši kako je pokrenut projekt s mađarskim partnerima čiji je cilj upravo oživljavanje konjogojstva i njegovo populariziranje te time i privlačenje mladih ljudi na studijske programe Učilišta.

Gradonačelnik Mario Rajn upućujući čestitke rekao je da je upravo konjogojstvo ono po čemu su Križevci nekada bili poznati te kako se i danas konjički sport i konjogojstvo povezuje s najuspješnijim gradovima, iskazavši vjeru i želju da se i Križevci vrate na tu kartu prestižnosti. Gradonačelnik je istaknuo i podršku Grada u realizaciji programa te daljnjem radu ove ustanove, kao i Kluba.

Nakon uvodnih pozdrava, Damir Alagić dao je kratki povijesni pregled konjogojstva i uzgoja športskih konja na Učilištu od 1980. do danas, dok je osvrt na konjički sport u sklopu Učilišta i Akademskog konjičkog kluba dao Željko Gagro.

Vezano

Komentari su zatvoreni.