Od jeseni nastava u novoj sportskoj dvorani

Izgradnja sportske dvorane za Osnovnu školu Ljudevita Modeca ide prema planu i očekuje se da će završiti u predviđenom roku do početka ljeta, potvrdio je to Nino Kozjak iz tvrtke Radnik koja izvodi radove.

Završena je armirano-betonska konstrukcija, kroz mjesec i pol će biti gotov sportski pod, onda slijedi postavljanje tribina, koševa i golova. Istovremeno radimo i vanjsko košarkaško i nogometno igralište”, rekao je Kozjak.

Pri kraju su i građevinsko-obrtnički radovi u tzv. aneksu dvorane u kojem se nalaze kuhinja i blagovaona te prostor za novu knjižnicu. Nastava u novom prostoru trebala bi početi već od jeseni od nove školske godine, najavio je to gradonačelnik Mario Rajn.

Izgradnjom tog aneksa oslobodit će se prostor za uvođenje jednosmjenske nastave. Time završavamo ciklus od 62 milijuna kuna direktnih ulaganja u školstvo i naše mlade, što me iznimno raduje“, izjavio je gradonačelnik.

Ukupna površina nove sportske dvorane je 2500 četvornih metara, u njoj će biti šest sportskih terena i pokretna tribina sa 680 sjedećih mjesta, svlačionice i sanitarni čvorovi. Uz dvoranu će se urediti 41 parkirno mjesto i okretište za školski autobus.

Izgradnjom dvorane riješit će se dugogodišnji problem nedostatka prostora zbog kojeg su učenici OŠ Ljudevita Modeca na nastavu tjelesnog morali odlaziti u 700 metara udaljenu dvoranu i prelaziti dvije prometnice. Radove su obišli gradonačelnik, njegovi zamjenici i pročelnici te gradski vijećnici.

Raduje me da su s nama i gradski vijećnici koji mogu vidjeti kako teku radovi na ovom kapitalnom projektu. Djeca će napokon dobiti adekvatne uvjete za nastavu, ali dovršetkom ove dvorane bolje uvjete će dobiti i brojni sportski klubovi“, rekao je Rajn.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.