Dragutin Guzalić predsjednik novog Gradskog vijeća

??????????Jučer poslijepodne u Velikoj vijećnici Grada Križevaca održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, koju je po ovlaštenju Hrvatske vlade sazvala predstojnica Ureda Državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Elizabeta Repić Perković. Svečanu prisegu položilo je svih 21 vijećnika, koji su za potpredsjednicu Gradskog vijeća na prijedlog koalicije SDP-HNS-HSU jednoglasno izabrali Nadu Šegrt, dok se zbog dva kandidata za predsjednika Gradskog vijeća, HSS-ovog Dragutina Guzalića i HDZ-ovog Roka Bašića, pristupilo tajnom glasovanju, pri kojem je Guzalić dobio 12 glasova, a Bašić 9.

U Odbor za izbor i imenovanja izabrani su Ivan Mužić kao predsjednik te Željko Picig, Sandro Novosel, Željko Berend i Iva Rupčić. Pri verifikaciji mandata članica i članova Gradskog vijeća utvrđeno je mirovanje mandata Branka Hrga, Tomislava Katanovića i Ivana Vuka s liste HSS-HSLS-SU zbog njihoivh funkcija gradonačelnika i dogradonačelnika te su im utvrđene sljedeće zamjene: Hrvoje Gužvinec, Đuro Škovrc i Mira Harča. S liste SDP-HNS-HSU mandat je u mirovanje iz osobnih razloga stavila Marija Vukobratović, koju će u vijeću mijenjati Dejan Pernjak.

20 godina CSF
Vezano
7 komentara
  1. Joža piše:

    Pa i bude gradonačelnik… Budući da je Hrg već najvil da on mora pripremiti HSS za parlamentarne izbore, pa se nema vremena baviti i gradom još

    1. imt 533 piše:

      pa zato i jesu zamjenici…da uskoče kad treba

  2. Lepi piše:

    Vuk bi trebal biti gradonačelnik!

  3. Joža piše:

    Nekak mi samo ovaj Vuk ne leži u celoj toj priči….

    1. imt 533 piše:

      Vuk je legenda!

      1. Joža piše:

        Daleko od toga, ali mi nekak ni za ovu funkciju…

Komentari su zatvoreni.