Uručena priznanja najčitateljicama i najčitateljima za 2020. godinu

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci organizirala je dodjelu priznanja najčitateljicama i najčitateljima za 2020. godinu.

Okupljene je pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice Marjana Janeš-Žulj koja je čestitala dobitnicima priznanja za najčitateljicu odnosno najčitatelja i posebno naglasila kako su ove godine ambasadorice čitanja vrhunske sportašice Dora i Larissa Kalaus te Veronika Drljačić koje iako su studentice i sportašice pronađu vremena i za čitanje.

Da čitanje oplemenjuje i nadahnjuje istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn i uputio čestitke najčitateljicama i najčitateljima te zahvalio ambasadoricama čitanja što su primjer drugima da vrhunski sportaši mogu biti i vrhunski akademski građani. Ujedno je zahvalio knjižnici što već četvrtu godinu za redom provodi ovaj projekt kako bi se promoviralo čitanje.

U kategoriji polaznika igraonice priznanje je dobio Andreas Vukalović, u kategoriji predškolci Pavle Maslić, a za bibliobus Lana Koretić. U kategoriji učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole Ana Kušec, a za bibliobus Ines Martinek, u kategoriji učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole priznanje je dobila Vanessa Pukec, a za bibliobus Helena Kelemin. U kategoriji srednjoškolci priznanje je dobila Lucija Janeš, a za bibliobus Lana Kurtović dok je u kategoriji studenti priznanje pripalo Valetinu Tukši, Sari i Karli Miklečić te Maji Ljubojević. U kategoriji odrasli priznanje je pripalo Sanji Sušanj, a za bibliobus Martini Martak dok je u kategoriji umirovljenici priznanje pripalo Mirjani Đilas, a za bibliobus Katici Gočin.

U kategoriji najčitateljska obitelj priznanje je pripalo Leonu, Lani, Kristini i Krunoslavu Hegedić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.