Braća Svoboda postali suigrači u Hermes Analitici, Noa danas debitirao protiv bivšeg mu kluba Cibone

Zagrebačka Hermes Analitica jučer je objavila kako u nastavak sezone ulazi s dva nova mlada igrača. Pristupnicu klubu su potpisali Noa Svoboda (17) i Marin Tomić (19). Noa Svoboda je brat Ivana koji već niz godina igra za Hermes Analiticu, a nakon prvih koraka u Križevcima igrao je za kroz mlađe kategorije Cibone, te nosio dres u svim reprezentativnim selekcijama, a trenutno je na popisu juniorske reprezentacije. Biti će i značajno pojačanje Hermesu u juniorskoj ligi.

Na debi u novom klubu mladi Križevčanin nije trebao dugo čekati. Naime, već danas Hermes je igrao utakmicu Premijer lige i to baš protiv Cibone, dojučerašnjeg kluba mlađeg od braće Svoboda. Bio je to dvoboj momčadi koje su u susret ušle s oprečnim ambicijama. Naime, Cibona se bori za naslov prvaka Hrvatske, dok je Hermes prikovan za dno ljestvice i čeka ga grčevita borba za očuvanjem premijerligaškog statusa.

Rezultat je išao tome u prilog, tako da je utakmica okončana pobjedom Cibone od 110:71. Veseli dobar nastup Ivana Svobode, koji je već godinama nositelj igre u Hermesu. Zabio je 11 poena uz 50% šuta iz igre, čemu je dodao tri skoka i jednu asistenciju. Noa je u igri proveo nešto manje od šest minuta, promašio je oba šuta iz igre, ali je imao jednu krasnu asistenciju za Grgura Brčića.

S obzirom na snažan križevački štih u momčadi, bit će zanimljivo pratiti Hermes Analiticu do kraja sezone u Premijer ligi, u kojoj od Križevčana vrlo uspješno nastupa i Luka Tomas, ponajbolji igrač Zaboka.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.