Đurđevački Dom zdravlja ove će godine dobiti dizalo

KRIŽEVCI/ĐURĐEVAC – Zamjenik župana Ivan Pal i županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb obišli su domove zdravlja u Križevcima i Đurđevcu. U Križevcima nema kadrovskih ni prostornih problema, jer je Dom zdravlja u novim prostorima, samo su, rekao je Pal, prestara vozila za sanitetski prijevoz. A nova će Županija nastojati nabaviti od HZZO-a, prema kojem su kandidirali programe vrijedne dva milijuna kuna.

 

U Đurđevcu je malo više problema, no i oni će se postupno rješavati. Ono što će najviše razveseliti starije, osobe s invaliditetom i teško pokretne osobe jest ugradnja dizala u zgradi đurđevačkog Dom zdravlja. Naime, na prvom katu se nalazi prostor za fizikalnu rehabilitaciju te mikrobiološki laboratorij do kojih je bolesnima teško doći pa je Županija osigurala 250 tisuća kuna i dizalo bi trebalo biti u funkciji već ove godine.

Pal je rekao kako su obišli i liječnike u domovima zdravlja te je izrazio nadu kako će se ubrzo riješiti kronični nedostatak ginekologa na đurđevačkom području. U oba Doma zdravlja, napomenuo je Pal, razgledali su i prostore za Zavod za hitnu medicinu koji bi se trebao ustrojiti, a zahvaljujući pilot projektu, prostor u Križevcima je u potpunosti adekvatan, a u Đurđevcu će trebati tek manji zahvati.

Vezano

Komentari su zatvoreni.