Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1313

Dunja Mazzocco Drvar 1. listopada u Križevcima o klimatskim promjenama (foto R.Matić)
Dunja Mazzocco Drvar 1. listopada u Križevcima o klimatskim promjenama (foto R.Matić)
Dunja Mazzocco Drvar 1. listopada 2020. u Križevcima o klimatskim promjenama (foto R.Matić)

 

U Temi Krugova slušamo drugih petnaestak minuta predavanja o klimatskim promjenama koje je meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar održala u Gradskoj knjižnici u Križevcima 1. listopada prošle godine na prvoj tribini 16. Culture Shock Festivala.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Oyoo – Rođen na cesti Marije Meandžije i Bojane Meandžije, knjiga za mlade je Abrakadabra: Nove čarobmatičke priče Jadranke Klepac, na odjelu beletristike Dubravske priče Almina Kaplana, a na stručno-znanstvenom odjelu Python za znatiželjne: Sasvim drukčiji pogled na programiranje Zorana Kalafatića i ostalih…

Na današnji datum rođeni su Ćiro Truhelka, Mirko Bogović, Solomon R. Guggenheim, James Joyce i Vjekoslav Parać. Završila je bitka za Staljingrad, prvi put je poletio avion F-16, Sovjeti se povukli iz Afganistana. Umrli su Ivan Belostenec, Josip Runjanin, Dmitrij Ivanovič Mendeljejev, Bertrand Russell, Imre Lakatos, Gene Kelly i Max Schmeling.

U Vijestima Krugova saznajemo kako je prošla Noć muzeja, ove godine prvi put u virtualnom izdanju, kakav je utjecaj pandemije na europske muzeje, koliko stoji Botticellijevo platno, kako dugo se već zagrijavaju oceani, kako se odvija program Future Hub Križevci, te kako se mogu preslušavati naše dosadašnje emisije.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo probleme u programu Starship.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Antonija Vivaldija, Georga Friedricha Händela, Josepha Haydna, Gioachina Rossinija, iz filma Singin’ in the Rain, grupa U2 i Bellamy Brothers.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1313 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 2. veljače od 17 do 18 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.