Humanitarni koncert Jelene Radan oduševio Križevčane

U ponedjeljak 17. prosinca 2012. u Hrvatskom domu u Križevcima je održan humanitarni koncert Jelene Radan i pratećeg kvarteta renomiranih glazbenika i instrumentalista u sastavu: Miroslav Navračić (harmonika), Emil Gabrić (violina), Josip Konfic (udaraljke i bubanj), Ivan Gazibara (kontrabas). Koncert je u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Križevci upriličila udruga P.O.I.N.T. u sklopu 9. dobrotvorne akcije “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” za darivanje djece s posebnim potrebama Križevaca. Iako je publika na kišni ponedjeljak ispunila tek pola Velike dvorane, zahvaljujući dobrovoljnim prihodima akcija “Petaka za đaka” te je večeri postala bogatija za čak 5000 kuna.

Pod nazivom “Susret” Radan je svoj koncert zamislila kao “tripptih” – glazbeno putovanje kroz Jutro, Dan i Večer, koje sama autorica opisuje riječima:
– U Jutru vas upoznajem sa svojim najnovijim pjesmama koje će se naći na novom albumu. Dan je vrijeme za moje goste i neke stare pjesme u novom ruhu. Večer je posvećena fadu, mojoj glazbenoj strasti.
Tako je u prvom dijelu koncerta izvela neke pjesme s nadolazećeg albuma na četiri jezika, temeljenog je na njenoj priči-pismu o Djevojčici koja je tražila Ženu, u zvučnoj slici koja vibrira prstima glazbenika okupljenih za harmonikom, violinom, kontrabasom, akustičnim gitarama i bubnjem, a najavljuje se pjesmom Sjeti Me Se, Ljube, istovremeno nadograđenom i video spotom.

U drugom dijelu Radanina “tripptiha”, gdje u goste poziva lokalne glazbenike i druge umjetnike, gostovala je križevačka gitaristica Tamara Perc, magistra i profesorica gitare u Glazbenoj školi Alberta Štrige u Križevcima. Perc je izvela autorsku skladbu “Ti”, a u duetu s Radan i pratnju benda veliki su pljesak publike izmamili prekrasnom “U pet do dva”. S par izvedbi posebno su oduševili Navračić, Gabrić i Gazibara kao instrumentalni trio. Dio publike koji je došao na koncert s velikom željom poslušati fado također nije bio uskraćen za nekoliko prekrasnih izvedbi tih portugalskih urbanih popularnih pjesama.

Za odličan zvuk te koncertne večeri pobrinuli su se Danijel Šaško, Saša Lončarić i Marcel Kovačić, a tehničku je podršku pružao Ognjen Petelka. Uz pokrovitelja HDS ZAMP i podršku Pučkog otvorenog učilišta Križevci, realizaciju ovog događaja su podržali: Restoran Tomislav Križevci, Tiskara Fortes Križevci, Art Media d.o.o. Križevci, Art Rock Caffe Križevci, PIK Vrbovec d.d., pekara “Zlatni klas” Križevci, Srednja gospodarska škola Križevci, Klub kulture i Udruga K.V.A.R.K. Akciju medijski pokrivaju: Večernji list, www.krizevci.info, www.civilnodrustvo.hr, Radio Koprivnica i www.soundguardian.com.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.