Održana godišnja skupština Katedralnog pjevačkog zbora Križevci

U prostorijama biskupske rezidencije grkokatoličke katedrale Presvete Trojice, održana je godišnja skupština Katedralnog pjevačkog zbora Križevci. Skupštinu je predvodio predsjednik Katedralnog pjevačkog zbora Križevci Ozren Bogdanović koji je u osvrtu na rad zbora u protekloj godini , istaknuo da je Zbor unatoč koronakrizi imao niz aktivnosti.

Što se tiče plana rada za 2021. godinu rečeno je da je u sadašnjim okolnostima vrlo teško planirati, no da će se neke aktivnosti i događaji odvijati sukladno mjerama. Skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Mario Rajn koji je ovom prilikom okupljenima rekao kako je 2020. godina bila izuzetno značajna, jer se nakon 56 godina Ordinarijat Križevačke eparhije vratio u Križevce u punom smislu, a gdje i pripada. Gradonačelnik je rekao i mu je izuzetno drago što ovaj uspješan zbor djeluje, ne samo u Križevcima, već pronosi ime grada i po cijeloj Hrvatskoj kao i izvan njezinih granica.

Skupštini se obratio i vladika križevački mons. Milan Stipić koji je također pohvalio rad i djelovanje Katedralnog zbora Križevci. Skupštini je prethodila redovita dnevna sveta liturgija u katedrali na kojoj se pjevanjem zahvalilo za dosadašnji uspješan rad zbora.

(foto: Dejan Pernjak/Prigorski.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.