U Križevcima 2020. godine rođeno 16 beba više nego godinu ranije

Terensko istraživanje koje provodi portal Gradonačelnik.hr po gradovima i u kojem, dok se čekaju službeni podaci DZS-a, pokušavaju saznati kakva nam je 2020. godina bila kad je u pitanju natalitet pokazalo je da je i Grad Križevci među gradovima koji su godinu završili u plusu i s većim brojem rođenih beba nego godinu ranije – u 2020. na području Križevaca rođena je 161 beba, 16 više nego u 2019.

Ovakvi podaci naravno vesele gradsku upravu na čelu s gradonačelnikom Mariom Rajnom, jer Grad iz godine u godinu sve više ulaže u demografske mjere i podizanje standarda kad su u pitanju djeca i obitelji.

„Naravno da me kao gradonačelnika raduje ovakav porast novorođene djece. Križevci su prošle godine bili u top 5 gradova po izdvajanjima za obrazovanje, socijalnu politiku i mlade, a kroz naš status „Grad Križevci – prijatelj djece“ konstantno radimo na aktivnostima da križevačkoj djeci bude bolje u našem gradu. Nadam se da će ta brojka i dalje rasti te da ćemo na kraju ove godine imati još više Križevčanki i Križevčana. Moram istaknuti da ove godine idemo u proširenje zgrade Dječjeg vrtića Križevci čime ćemo osigurati smještaj u vrtiće za svu našu djecu.“ – izjavio je gradonačelnik Mario Rajn.

Podsjećamo, Grad Križevci osigurava dar za rodilje u iznosu od 1.000,00 kuna za prvo i drugo dijete, 2.000,00 kuna za treće dijete te za svako sljedeće 1.000,00 kuna više, sufinanciraju smještaj djece u svim dječjim vrtićima na području grada s 820 odnosno 920 kuna ovisno o tome ima li vrtić jaslice ili nema, a tijekom lockdowna u 2020. godini uz redovno sufinanciranje sufinancirali su i dio koji roditelji plaćaju.

Nadalje, dodatno sufinanciraju smještaj djece u dječje vrtiće ukoliko roditelji temeljem radnog odnosa ne primaju redovite prihode duže od tri mjeseca te roditeljima koji imaju petero i više djece u obitelji. Osiguravaju poklone povodom sv. Nikole, sufinanciraju prijevoz učenika srednjih škola i studenata, stipendiraju studente deficitarnih zanimanja, smanjili su cijenu građevinskog zemljišta u centru grada i uveli olakšice za obitelji s djecom. Roditeljima koji su čuvanje djece povjerili obrtu za čuvanje djece (djelatnost dadilje) sufinanciraju ekonomsku cijenu te usluge s 650,00 kn po djetetu. (Gradonačelnik.hr/m.p.d.)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.