U petak kampanja ‘Za pokret’ Saveza društava distrofičara Hrvatske

Povodom Europskog tjedna mobilnosti, Udruga osoba s invaliditetom Križevci uključuje se u kampanju Saveza društava distrofičara Hrvatske “Za pokret”, koja će se održati u petak, 22. rujna 2017. godine od 9 do 12 sati na Nemčićevom trgu u Križevcima. U ovogodišnjoj kampanji izabran je uređaj za iskašljavanje jer se želi promijeniti kvaliteta života osoba s mišićnom distrofijom. Ovom prilikom javnosti će biti predstavljen način i važnost uređaja za iskašljavanje, zanimljivi radovi s kreativnih radionica članica i članova Udruge osoba s invaliditetom Križevci i dijeljeni promotivni materijal.

S obzirom na nemogućnost iskašljavanja sekreta kod osoba s mišićnom distrofijom, vrlo često dolazi do plućnih infekcija, pa i smrtnosti. Stoga se Udruga osoba s invaliditetom Križevci zajedno sa Savezom društava distrofičara Hrvatske i ove godine zalaže za uvrštavanje istog u pravilnik i na listu ortopedskih i drugih pomagala Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

– Ovom kampanjom želimo pridonijeti izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom kao standard koji je RH uspostavila ratifikacijom Konvencije UN-a o pravima osoba s invaliditetom, istaknuo je predsjednik udruge Petar Gatarić, pozvavši sugrađane da se pridruže kampanji i ovom važnom događaju za osobe s invaliditetom u ovom dijelu Hrvatske.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.