Sve križevačke osnovne škole organizirat će vježbe evakuacije

Sve križevačke osnovne škole početkom novog polugodišta provest će vježbu ponašanja i evakuacije u slučaju novih potresa, potvrdili su nam ravnatelji. Gdje se treba sakriti, kuda se smije kretati, koja mjesta u školi su sigurna i kako se ponašati ako se dogodi potres kad su u školi, sve to učenici će naučiti i uvježbati sa svojim nastavnicima.

“Ovaj tjedan stručnjaci iz Instruktažnog centra educirat će nastavnike, na stranici naše škole objavljena je brošura Državne uprave za zaštitu i spašavanje s uputama za ponašanje za vrijeme i nakon potresa, a kad se djeca vrate u školu organizirat ćemo vježbu”, rekao nam je v. d. ravnatelja Osnovne škole Ljudevita Modeca Goran Ljaljić.

Prve dane nastave u drugom polugodištu i škola “Vladimir Nazor” tematski će posvetiti potresu, potvrdio nam je ravnatelj Igor Brkić.

“Vježbe evakuacije i inače su u našim redovitim planovima, no zbog epidemioloških mjera prošle je godine nismo održali”, rekao je Brkić. I učenici Glazbene škole Alberta Štrige po povratku na nastavu uvježbat će sa svojim nastavnicima kretanje školskom zgradom za vrijeme i nakon potresa, rekla nam je ravnateljica Branka Špoljar. U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci nastavnici su već odradili prve radionice za djelatnike koje je vodila psihologinja. Cilj je ljudima pružiti podršku, a ako bude potrebe takve će se radionice provoditi kontinuirano i za nastavnike i za učenike.

“Naravno, treba napraviti vježbu, to je u planu. Prije nego nastava krene, svatko od nas treba jasno znati na koji izlaz vodi djecu, tko kome uskače kao pomoć. Specifičnosti koje moramo dodatno razraditi su i učenici u invalidskim kolicima i s teškoćama kretanja. U takvim situacijama najvažnije je da djelatnici budu smireni,” otkrila je ravnateljica COOR Križevci Mihaela Brkić.

 

 

 

 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.