Koprivničko-križevačka županija donira 200 tisuća kuna za pomoć stanovnicima potresom pogođenih područja

Odlukom župana Darka Korena Koprivničko-križevačka županija će donirati 200 tisuća kuna financijske pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji koja je teško nastradala u razornim potresima koji su pogodili gradove Petrinju, Sisak, Glinu i područja okolnih općina, prouzročivši veliku materijalnu štetu i gubitak ljudskih života.

„U ovim teškim trenucima svim stanovnicima Petrinje, Siska, Gline i svih okolnih mjesta koji su pogođeni razornim potresom, najvećom tragedijom od Domovinskog rata, želimo izraziti suosjećanje te uputiti iskrenu sućut prije svega obiteljima stradalih koji su izgubili svoje najmilije. U mislima smo sa svima koji zbog ove strašne nepogode prolaze možda i najteže trenutke u životu te im poručujemo da ostanu hrabri i postojani te izdrže jer pomoć pristiže sa svih strana. Ovim putem zahvaljujem svim našim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima, članovima HGSS-a, tvrtkama i mnogobrojnim građanima koji su se u ovoj iznimno teškoj situaciji  nesebično uključili u pomoć unesrećenima iskazavši požrtvovnost, humanost te veliku solidarnost. Koprivničko-križevačka županija također se uključila  u pomoć stradalom području i kroz financijsku donaciju Sisačko-moslavačkoj županiji u iznosu od 200.000 kuna koje će se rasporediti stanovnicima gradova i općina sukladno njihovim potrebama. Vjerujemo kako ćemo svi zajedno svojim prilogom pomoći u obnovi i vraćanju života na stradalom području, a Koprivničko-križevačka županija i dalje stoji na raspolaganju sa svim žurnim i stručnim službama za svaku potrebnu vrstu pomoći“, poručio je župan Darko Koren.

(foto: Vlada.rh)

Vezano
1 komentar
  1. Ivo piše:

    Žalosno, fizička osoba donira 200 tisuća kuna, a Županija druga po rastu gospodarstva iza Istarske županije, donira taj minorni iznos od 200 kuna.
    To je ponižavajući za stradalnike u Sisasačko moslovačkoj županiji, a sramota za Koprivničko-križevačka. Svaki drugi ili drugačiji komentar je suvišan.

Komentari su zatvoreni.