Školske zgrade ipak oštećene u potresu – učenici Modeca od idućeg tjedna na novoj lokaciji

 

Zgrade osnovnih škola u Križevcima ipak nisu u potpunosti sigurne kako se mislilo prvih dana nakon potresa koji je 29. prosinca pogodio Baniju. Nakon pregleda statičara utvrđeno je da se na školama Ljudevita Modeca i “Vladimir Nazor” svi dimnjaci moraju ukloniti prije nego se učenici vrate na nastavu. Učenici od 1. do 4. razreda matične škole Ljudevita Modeca nastavu će tako do daljnjega pohađati na drugoj lokaciji.
S obzirom na to da je zgrada naše škole tijekom potresa pretrpjela oštećenja, a popravak počinje sljedeći tjedan, učenici će do završetka sanacije biti u Srednjoj školi ” Ivan Seljanec”“, poručuju iz Modeca. Prijevoz učenika  organiziran je prema standardnom voznom redu do škole u Ulici Franje Tuđmana. Nastava će se odvijati u dvije smjene i to idući tjedan A smjena ujutro, a B smjena popodne.
Što se tiče predmetne nastave, preporukom Ministarstva znanosti i obrazovanja učenici od 5. do 8. razreda pratit će je po C modelu, odnosno na daljinu. Nastava će za obje smjene biti ujutro preko aplikacije Teams prema rasporedu. Područne škole nastavu će održavati prema uobičajenom obliku, u školi.
Ovog tjedna vatrogasci su počeli uklanjati dimnjake na staroj zgradi OŠ “Vladimir Nazor”, no radovi još uvijek traju.

Zgrada je dobila žutu oznaku, sljedeći tjedan ćemo ukloniti sve dimnjake pa će se učenici nižih razreda u školu vratiti od 25. siječnja“, potvrdio nam je ravnatelj Igor Brkić.

Prvi tjedan svi učenici koji pohađaju nastavu u matičnoj školi imat će online nastavu, dok učenici područnih škola idu na nastavu u svoje škole. Prema preporuci Ministarstva predmetna nastava održavat će se na daljinu do daljnjeg. Nastava se održava u jutarnjoj smjeni i prema redovnom rasporedu.

Od 18. siječnja počinje i nastava u Glazbenoj školi Alberta Štrige, potvrdila nam je ravnateljica Branka Špoljar.

Za maturante, početnički solfeggio i za učenike 1. i 2. razreda osnovne škole  nastava će biti u zgradi škole, a sve ostalo odvijat će se online po rasporedu“, kaže ravnateljica.

 

 

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju od ponedjeljka nastavlja s radom na dosadašnji način, po modelu B.
Podijelili smo se u dva tima i svaki tjedan se izmjenjujemo u školi. Dok je tim A na nastavi u školskoj zgradi, tim B je online“, rekla nam je ravnateljica COOR-a Mihaela Brkić. Njihova zgrada je potpuno sigurna za korištenje i u potresu nije pretrpjela oštećenja.
Vezano

Komentari su zatvoreni.