Sutra blagdan Svetog Marka Križevčanina

Sutra je središnji dan obilježavanja blagdana svetog Marka Križevčanina. Proslava sveca zaštitnika županije započet će u njegovom gradu jutarnjom misom od 8 sati u crkvi svete Ane, a pola sata kasnije sa zagrebačkog glavnog kolodvora put Križevaca krenut će hodočasnički vlak. A u 9 sati po 7. put Marka će pohoditi osobe s invaliditetom iz čitave države. Predsjednik Udruge invalida Križevaca Petar Gatarić najavio je dolazak oko 330 osoba iz 29 gradova i 16 županija. Svi oni trećem svecu u Hrvata dolaze s istim razlogom.
– ‘Mi, osobe s invaliditetom, u liku i duhu svetog Marka Križevčanina tražimo utjehu, nadu i novu snagu’, rekao je Gatarić.

Povodom blagdana svetog Marka u Križevcima će se po drugi put okupiti i udruge ‘Hrvatski domobran’. Procesija pak od središta grada i crkve svete Ane, u kojoj će sudjelovati i sudionici oba susreta, trebala bi prema Gornjem gradu i crkvi svetog Marka krenuti u 10 sati, gdje će misno slavlje predvoditi nadbiskup zadarski, monsinjor Ivan Prenđa. Kod najstarije križevačke crkve svetog Križa poslije podne će se održati 1. međužupanijski susret vjeronaučne mladeži, a obilježavanje blagdana svetog Marka završit će večernjom misom u njegovoj crkvi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.