Odlične vijesti: Projektu Zdravo Križevci odobrena financijska potpora od 700 tisuća kuna

Projektu Zdravo Križevci dodijeljena je potpora u iznosu od 717.175,00 kuna za razvoj kratkog lanca opskrbe od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Cilj projekta je doprinijeti boljoj informiranosti stanovništva o prednostima nabavke lokalnih namirnica bez posrednika ili s jednim posrednikom, bez velikog transporta i skladištenja, doprinijeti većoj vidljivosti i dostupnosti lokalnih proizvoda te većoj održivosti poslovanja lokalnih proizvođača hrane. Navedeno se planira ostvariti uspostavom mobilne aplikacije putem koje će zainteresirani kupci na svoju adresu moći naručiti svježe, domaće i sezonske namirnice/proizvode proizvedene na prigorskim OPG-ovima. OPG-ovi će u mobilnu aplikaciju na dnevnoj razini unositi dostupne količine svojih proizvoda i upravljati narudžbama i politikom cijena.

Svako jutro dostavljat će proizvode na opremljeno centralno skladište u Križevačkom poduzetničkom centru, od kuda će se pomoću vozila vršiti daljnja distribucija na adrese naručitelja te će tako kupci unutar 24 sata na kućnom pragu imati svježe i domaće namirnice. Glavne aktivnosti projekta su izrada internetske trgovine i mobilne aplikacije, marketing i promocija proizvoda i proizvođača, nabava električnog dostavnog vozila, zapošljavanje skladištara/dobavljača čija je plaća pokrivena iz projekta kao i trošak plaće za administratora projekta.

Ovo je nastavak inicijative Zdravo Križevci koju smo pokrenuli početkom ove godine i pokazatelj da smo krenuli u dobrom smjeru. Ovim projektom najviše će dobiti naši mali proizvođači, ali i sami građani jednom dodatnom uslugom u skladu s vremenom,“ izjavio je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Više detalja o inicijativi možete vidjeti ovdje: https://zdravokrizevci.hr/

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.