Udruga Maslačak provela projekt “1,2,3-možemo i mi”

Udruga “Maslačak” Križevci je u periodu od 1.4. do 25.11.2020. realizirala projekt “1,2,3-možemo i mi”, a prije nekoliko dana je poslano i završno izvješće. Projekt je financirao Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, a proveden je u partnerstvu sa Zajednicom sportskih udruga Križevci.

Cilj projekta je bio djeci i mladima s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama približiti zdrav način života, zdrave prehrambene navike i važnost bavljenja sporta te naučiti nešto novo o zdravlju. U okviru projekta su održane radionice sa Mišelom Doskočilom o zdravoj prehrani i prehrambenim navikama te je organiziran kviz znanja, pripremali su se zdravi napitci od voća i povrća i zdravi kolačići.

Korisnici projekta su se bavili raznim vrstama sporta, plivali na bazenima, te su “mjerili zdravlje”. Mjerio se krvni tlak Maslačcima, mjerila se tjelesna težinu i razgovaralo se o pretilosti kao i o šećernoj bolesti i kako se može izmjeriti šećer u krvi. Maslačci su i pješačili po Kalniku i Sljemenu. Projekt je na korisnike višestruko pozitivno utjecao te su od njega imali dobrobiti na više razina. Projekt je realizirali u skladu sa epidemiološkom situacijom tako da su na žalost odgođena sportska natjecanja koja su bila u planu kao i Sportski dan za širu društvenu zajednicu. Iz Udruge se nadaju boljim vremenima i da ćemo svi zajedno ubrzo moći “disati punim plućima”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.