Soliste i dva roga slušat će dvije dobitnice

VBV06.jpgTajana Kralj i Martina Valec-Rebić ići će na sutrašnji koncert Zagrebačkih solista i dva hornista u križevačkoj katedrali. One su dvije dobile ulaznicu na nagradnoj igri koju je portal Križevci.info priredio povodom gostovanja Varaždinskih baroknih večeri u našem gradu.
Svoje odgovore na nagradna pitanja poslalo je sedmero čitatelja i točno odgovorilo na oba. Kako su u odgovoru na prvo pitanje naveli različitu godinu kad je Varaždin postao glavni grad Hrvatske, redakcija portala odlučila je uvažiti obje verzije. Naime, ovisno o izvoru, čitatelji su spominjali godine 1756.-1776. i 1767.-1776. za razdoblja Varaždina kao administrativnog, kulturnog i političkog sjedišta tadašnje trojedine Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije. Prema Općem leksikonu Leksikografskog zavoda i hrvatskom izdanju Wikipedije početna je godina 1756., dok se na službenim stranicama Varaždina navodi 1767. Završna godina svugdje je 1776. Svi su čitatelji na drugo pitanje ispravno odgovorili da je jedina Grkokatolička biskupija u Hrvatskoj, štoviše, na području cijele bivše Jugoslavije upravo u Križevcima.
Martina i Tajana karte za koncert mogu podići, uz predočenje identifikacijskog dokumenta, u upravi Pučkog otvorenog učilišta danas do 15 i sutra od 7 do 15 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.