Otac, majka i dvoje djece su prvaci Hrvatske u obaranju ruke!

obitelj_kogl_marko_drazen_blazenka_mihaela_obaranje_rukuNAJJAČA OBITELJ Malo tko će se izvući iz čvrstog stiska križevačke obitelji Kogl. Oni su najjača obitelj u Lijepoj našoj. Otac, majka i dvoje djece prvaci su Hrvatske u obaranju ruke. Tata Dražen, glava familije i svjetski je prvak, a bije ga glas da je ‘automehaničar s najjačom rukom na svijetu’. ‘Obitelj Popaj’ kako im od milja tepaju, trenutačno se priprema za svjetski kup u obaranju ruke.

Upoznajte Koglove! Na prvi pogled možda djeluju kao tipična obitelj iz Križevaca, no biceps odaje sve! Upravo su oni najjača hrvatska obitelj!

Dražen, Blaženka, Marko i Mihaela – svi redom prvaci su u obaranju ruke. Posljednjih nekoliko tjedana intenzivno treniraju kako bi na svjetskom kupu u svibnju, na zagrebačkom Cvjetnom trgu, opravdali titulu najboljih.

Sve je počelo prije šest godina kada se obaranjem ruke bavio samo otac Dražen. S godinama, hobi je postao pravi obiteljski posao.
“U početku su oni išli sa mnom. Iskoristili smo natjecanje u Splitu, ljeto je, pa kupanje i more… Pa su one vidjele žene na natjecanju pa su i one počele. Obišli smo mnoge zemlje u zadnjih pet godina”, kaže tata Dražen.

Da Koglovi imaju dovoljno zaliha špinata, slanine i graha svakodnevno se brine majka Blaženka, domaćica, ali i višestruka prvakinja.
“Isto treniram sa dečkima. Dižem utege, nije baš lako, ali bez toga se ne možete javiti jednostavno nigdje”, rekla je Blaženka.

U ovaj neobičan i ne tako popularan sport zaljubila su se i njihova djeca, Marko i Mihaela.
“Bilo mi je super gledati tatu kako se bavi tim sportom pa sam se i ja odlučila baviti isto”, rekla je Mihaela.
“Treninzi su dva-tri puta tjedno. Ostalim danima treniramo s utezima, sparing pa treninzi za stolom i tehnike. To je uglavnom trening obaranja”, objasnio je Marko.

Garaža koja je preko noći pretvorena u sportsku dvoranu doslovno puca od količine medalja. A anegdota s putovanja i natjecanja je mali milijun.
Srećom, volje u ovoj obitelj ima na pretek jer Koglovi neće stati dok vlastitim rukama ne pokore cijeli svijet!(RTL)

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. Fora piše:

    čestitam cijeloj obitelji na trudu i uspjesima koji zaslužuju svaku pohvalu.

  2. Joe piše:

    Bravo !

Komentari su zatvoreni.