Grad upriličio doček za sestre Kalaus: “Ovaj osjećaj je nestvaran i nerealan”

Pored klizališta na Strossmayerovom trgu, Grad Križevci upriličio je prigodan doček za brončane reprezentativke – Larissu i Doru Kalaus, koje su s hrvatskom ženskom rukometnom reprezentacijom postigle nevjerojatan uspjeh osvajanjem brončane medalje.

Na početku se okupljenima obratio Danijel Šaško, dogradonačelnik Križevaca.

“Prije svega čestitam na ovom uspjehu, mislim da govorim u ime svih građana ovog grada. Nadam se da ćete nakon ovog uspjeha biti inspiracija nekim novim, mlađim rukometašicama. Želim vam puno sreće u karijeri i na Svjetskom prvenstvu.”

Nakon Šaška, javnosti se potom obratila Marjana Fržović, prva trenerica u ženskom rukometnom klubu koji je osnovan 1. listopada 2000. godine.

“Izuzetno sam ponosna zato što sam u križevačkom rukometu od 2000. godine, a prije toga sam bila aktivna rukometašica. Nadam se da ovdje nećete stati, pozivam vas da dođete u križevačku dvoranu kad god stignete, da posjetite naše mlade rukometašice. Uvjerena sam da među njima ima novih Larissa i Dora i da će u naš grad donijeti još medalja. Još jednom sretno i budite uspješne kao što ste i dosad bile”, rekla je Fržović.

Za razvoj Dore i Larisse velike zasluge imao je i trener Ivan Šimonek. On nije mogao biti na dočeku, ali su pročitane njegove riječi čestitke.

“I evo nas, ne vjerujem da je prošlo 15 godina od naših prvih treninga, velikog rada i želje za napretkom, tuge zbog kritika, ali i veselja zbog uspjeha. Cijelo vrijeme želja mi je bila da netko iz našeg kluba postigne uspjeh, da se čuje za Križevce i naš klub. Drago mi je za vas i ponosan sam na vaš uspjeh. Čestitam i roditeljima na trudu i ulaganju u vas, isplatilo se”, emotivne su bile riječi trenera Šimoneka, da bi potom mikrofon preuzele križevačke reprezentativke.

“Hvala svima koji ste nas podržavali posljednja dva tjedna. Što reći nakon ovog povijesnog uspjeha da bi opisali sve što osjećamo povratkom u svoje gradove? Veličina našeg uspjeha i pobjede je u tome što smo na EP otišle kao otpisane i bez očekivanja. Nadam se da nećemo stati na ovome i da ćemo nastaviti graditi ženski rukomet u Hrvatskoj”, podijelila je svoje dojmove Larissa Kalaus.

“Ovaj osjećaj je nestvaran i nerealan. Hvala vam svima što ste biti uz nas ova dva tjedna, hvala na eurofiji i dočeku. Stvarno je predivno za vidjet i nadam se da će ovo biti korak dalje, što za ženski rukomet, ali i za hrvatski sport, da će se poboljšati uvjeti”, kazala je Dora Kalaus.

Nakon završetka konferencije za medije, upriličen je prigodni vatromet.

Vezano
1 komentar
  1. Ana piše:

    Bravo naše rukometašice, napravljen je lijep doček, a vatromet je prva liga! 😁

Komentari su zatvoreni.