U križevačkim osnovnim školama održan Školski medni dan

??
??

Za učenike prvih razreda osnovnih škola kojih je osnivač Grad Križevci, priređen je Školski medni dan, povodom 7. prosinca, dana sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Školski medni dan je program Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koji se provodi već treću godinu zaredom, a križevačke škole u njemu sudjeluju od početka.

Med koji je bio dodijeljen učenicima zapakiran je u Nacionalnu staklenku za med. Projekt Nacionalne staklenke za med podupire Ministarstvo poljoprivrede s ciljem veće prepoznatljivosti meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima, pomoću znaka Med hrvatskih pčelinjaka.

Svrha provedbe Programa je podizanje svijesti djece, od rane dobi, o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebno zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti, budući da 84% biljnih vrsta i 76% proizvodnje hrane u Europi ovisi o oprašivanju koje obavljaju domaće i divlje pčele.

img-20201125-094631

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.