(FOTO) Donosimo pregled brojnih radova na rekonstrukciji cesta i domova s križevačkog područja

Zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović obišli su danas radove na rekonstrukciji domova u Carevdaru i Kloštru Vojakovačkom te u ulicama Frana Gundruma i kralja Tomislava.

Na vatrogasnom i društvom domu u Carevdaru dovršavaju se radovi na rekonstrukciji koji su uključili fasaderske radove, instalaterske radove unutar doma, radove na izolaciji, zamjena stolarije te radove na krovnoj konstrukciji.
Pri kraju su i radovi na rekonstrukciji zgrade vatrogasnog doma u Kloštru Vojakovačkom koja je uključila zamjenu krovišta, postavljanje toplinske fasade, zamjenu stolarije te popločavanje vanjskog i unutarnjeg dijela zgrade.
Također, počeli su radovi na rekonstrukciji dijela Ulice Frana Gundruma koji uključuju rekonstrukciju odvodnje, postavljanje novog sloja asfalta i rješavanje parkinga, a što će se provoditi sljedeće godine. Izvođač radova je Grad-kom d.o.o., a vrijednost radova je otprilike 500 tisuća kuna.

Provode se radovi i na modernizaciji odvojka u Ulici kralja Tomislava. Izvođač radova je tvrtka Grad-kom d.o.o., a vrijednost radova je otprilike 650 tisuća kuna. Prvog prosinca počinju radovi na izgradnji spoja ispod nadvožnjaka u Ulici Ivana Gundulića, kao III faza izgradnje denivelacije raskrižja D 22 i željezničke pruge, a čija je vrijednost otprilike 3 milijuna kuna te su u potpunosti financirani iz Proračuna Grada Križevaca.

Također, u tijeku je i izgradnja parkirališta u Gundulićevoj ulici za potrebe članova Udruge „Maslačak“ Križevci.
Zamjenik Šaško zamolio je građane spomenutih ulica za strpljenje i razumijevanje tijekom provedbe ovih radova kojima je za cilj unaprijediti životni standard stanara. Pored toga, istaknuo je zadovoljstvo napretkom radova na rekonstrukciji domova u Carevdaru i Kloštru Vojakovačkom koji će u konačnici doprinijeti unapređenju društvene infrastrukture i ravnopravnom razvoju urbanog dijela grada i sela.


Vezano

Komentari su zatvoreni.