Grad ulaže 5,5 milijuna kuna u stadion: Natkrivaju se tribine, a to je samo jedan od noviteta

Jedan od najvećih projekata u sljedećoj godini u Križevcima bit će značajno ulaganje u Gradski stadion. Kako je najavljeno na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen proračun za 2021. godinu, Grad će uložiti 5.5 milijuna kuna u razne radove na stadionu, ali i oko njega.

Ovu investiciju treba odvojiti od druge faze radova na rekonstrukciji atletske faze koja je u tijeku, a za koju je financiranje već ranije osigurano. Ono što križevački stadion očekuje u sljedećoj godini je nekoliko kapitalnih promjena. Krenimo od pomoćnog igrališta, koje je prije nekoliko mjeseci ograđeno ogradom, čime je konačno odvojeno od prometnice koja se nalazi tik uz igralište. Sada će pomoćno igralište dobiti i prijeko potrebnu rasvjetu, kako bi se treninzi svih dobnih kategorija mogli neometano odvijati i u trenucima kada padne mrak. Pored toga, na ovom će igralištu osvanuti i novi travnjak, tako da će, jednom kad radovi završe, poprimiti osjetno drugačiji izgled.

Što se samog stadiona tiče, kreće se u dogradnju klupskih prostorija, natkrivanje tribina, te uređenje parkirališta između pomoćnog igrališta i stadiona. Tribine će se demontirati te će se iznad postojećih svlačionica i klupskih prostorija izgraditi dodatna etaža, odnosno prvi kat. Po završetku tih radova, vraća se konstrukcija tribina u onom dijelu gdje će to biti moguće, te će se na nju postaviti stolice. Na koncu, slijedi izgradnja krova te će gledatelji koji u velikom broju pohode domaće utakmice križevačkog Radnika imati značajno veću komociju prilikom navijanja za svoju momčad.

Za kraj, kreće se u realizaciju izgradnje novog pomoćnog igrališta s umjetnom travom, koji se provodi u suradnji s HNS-om. Radi se o području koje se nalazi sjeverno od gradskih bazena, odnosno sjeverozapadno od stadiona. Dovršetkom ovog terena, kao i prethodno navedenih radova, kompleks križevačkog stadiona nakon dugo će godina promijeniti svoj dotrajali izgled.

Vezano

Komentari su zatvoreni.