(FOTO) Radovi na stadionu u tijeku, Križevci će konačno dobiti novu atletsku stazu

Na Gradskom stadionu u Križevcima trenutno se provode radovi na uređenju atletske staze i pomoćnog igrališta.
Riječ je o drugoj fazi radova uređenja stadiona koja uključuje uređenje borilišta za bacanje kugle i koplja te sjevernog luka atletske staze. Nositelj ovih radova u vrijednosti od preko milijun kuna je tvrtka Arhos d.o.o., a nakon asfaltiranja postavit će se i sintetička podloga odnosno tartan na atletsku stazu čime će križevački atletičari i ostali sportaši dobiti kvalitetne uvjete za treniranje.

Istovremeno, na pomoćnom igralištu u tijeku je ugradnja rasvjetnih stupova što je sufinancirano od strane Hrvatskog olimpijskog odbora u iznosu od 50.000,00 kuna dok ostatak 250.000,00 kuna financira Grad.
Ovi radovi predstavljaju nastavak prve faze radova kada je oko pomoćnog igrališta postavljena ograda kako bi se zaštitilo brojnu djecu koja tamo treniraju od prometa, poravnan teren i posađena trava dok je na atletskoj stazi rekonstruirana odvodnja i postavljena nova asfaltna podloga.

Radove je danas obišao zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji je tom prilikom istaknuo kako ga raduje što se uređuje Gradski stadion s obzirom na velik broj sportaša koji tamo svakodnevno treniraju i velik broj građana koji se rekreiraju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.