Kuglači ŠD Elektra Križevci bolji i od profesionalaca

U gradskoj kuglani u Koprivnici nedavno je održano županijsko prvenstvo u kuglanju za parove. Kuglački par Športskog društva Elektra KriževciJosip Knapić i Željko Horvat osvojio je izvrsno 4. mjesto, a rezultat je tim vrijedniji ako se zna da je izboren u konkurenciji parova iz klubova koji su redom iz 1. i 2. Hrvatske kuglačke lige KK Podravka Koprivnica, KK Željezničar Koprivnica, KK Graničar-Picok Đurđevac. S 1254 srušenih čunjeva Knapić i Horvat osigurali bi plasman na regionalno prvenstvo RH, međutim, kako ŠD Elektra Križevci nema status kuglačkog kluba i samim time nije registriran pri kuglačkom savezu županije, njihov rezultat službeno neće biti uzet u obzir.

Na natjecanju u Koprivnici inače je nastupilo 12 kuglačkih parova i ujedno je poslužilo kao kvalifikacija za regionalno prvenstvo Hrvatske, na koje se plasira 7 prvoplasiranih parova.

Podsjetimo da su na istom županijskom natjecanju prošle godine oba prijavljena para ŠD „Elektra“ Križevci rezultatom zaslužila plasman u sljedeći rang natjecanja na regionalnoj razini, ali iz istog razloga (bez statusa kluba) su im ishodi odbačeni.
Kako bi se ta praksa prekinula i kako bi se tradicija kuglanja vratila u Križevce, članovi ŠD Elektra Križevci sve su glasniji u namjeri da osnuju križevački kuglački klub, koji bi se za početak natjecao u 3. HKL.

Vezano

Komentari su zatvoreni.