U županiji potvrđeno 55 novih slučajeva koronavirusa, preminula još jedna osoba iz križevačkog Senior Carea

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji potvrđeno 55 novih slučajeva bolesti COVID-19.  Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Od početka epidemije do danas na SARS – CoV-2 virus na području županije ukupno je testirano 7436 osoba.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno su aktivna 252 slučajeva bolesti COVID-19, 27 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 21 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 774 slučajeva bolesti COVID-19.

U OB Koprivnica preminula je jedna osoba  s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o osobi starije životne dobi, štićeniku Doma za starije i teško bolesne osobe „Senior care“ iz Križevaca, koja je u kliničkoj anamnezi imala više bolesti.

Stožer apelira na građane koji se testiraju na SARS – CoV-2 virus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne. Epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.

Podsjećamo kako je Stožer produžio nužne epidemiološke mjere za pružatelje usluga smještaja starijim i teško bolesnim osobama na području Koprivničko-križevačke županije, sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i prema procjeni epidemiološke službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Molimo da obratite pažnju i na važne epidemiološke preporuke za sprječavanje širenja COVID-19, koje je objavio županijski Zavod za javno zdravstvo.

I nadalje je važno da građani strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju velika okupljanja, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama. Pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.