Ponovno pokrenuto Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Bošnjani

U nedjelju. 14. travnja ponovo je revitaliziran rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Bošnjani nakon 15 godina pauze. Među brojnim uzvanicima nedjeljnoj skupštini su prisustvovali gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, predsjednik VZG Križevci Ivan Mužić, zapovjednik JVP Križevci Ivan Matosović, predsjednica MO Carevdar Draženka Sačak, predsjednica MO Vojakovac Aleksandra Mijić te gradski vijećnik Dejan Pernjak.

Skupština je odlučila da će novi predsjednik biti Tomislav Vuk, a zamjenik predsjednika Tihomir Radotović. Za tajnicu je izabrana Ana Marija Crnčić, za blagajnika je izabran Josip Križanić, a za spremištara Stjepan Klarić. Nadzorni odbor čine Franjo Crnčić, kao predsjednik, te Ivo Bozo, Zdravko Ščrbak, Željko Radotović i Stjepan Trtenjak kao članovi. Za zapovjednika je izabran Dražen Krsnik, a za zamjenika zapovjednika Ivica Vuković.

U planu za ovu godinu novoizabrani predsjednik rekao je kako će Društvo formirati odjeljenje za nastupe na natjecanjima. „Imamo u planu sanaciju ovog našeg vatrogasnog doma i spremišta. Nadalje, cilj nam je nabaviti ostalu pripadajuću opremu, a u planu nam je organizacija nogometnog turnira i zabave,“ kazao je, između ostalog, Vuk.

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić i zapovjednik JVP Križevci Ivan Matosović, te gradonačelnik Mario Rajn koji je poručio kako mu je bilo jako bitno da dođe na ovu skupštinu kako bi poslao poruku da je Grad uz Nove Bošnjane i vatrogasce.

„Nastojimo ravnomjerno brinuti o našem urbanom dijelu, ali i o prigradskim naseljima. Sigurno je da ćemo vas pratiti s ovim opremanjem. Nastojimo povećavati stavku za mjesne odbore, koja iznosi sada milijun kuna, a zalažem se da bude još i veća. Iskustvo je pokazalo da gdje je zajednica složna zajedno funkcioniraju DVD i Mjesni odbor i onda zajedno usklađuju ciljeve i planove,“ kazao je gradonačelnik.

Vezano

Komentari su zatvoreni.