Projekt ERAZMUS+KA-1 Mobilitas iz Mađarske u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci

Projekt ERAZMUS+KA-1 Mobilitas iz Mađarske u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci

Srednja gospodarska škola Križevci je u ponedjeljak 5. listopada 2015. postala domaćin učenicima i njihovim profesorima u sklopu Europskog projekta za mlade i osoblje pod nazivom ERAZMUS+KA-1 Mobilitas. Cijenjeni gosti dolaze iz mađarskog grada Kapošvara. Voditelj projekta je profesor Damir Bolfek. Druženje je započelo u 11.00 sati programom dobrodošlice koji su pripremili učenici naše škole uz pomoć profesorica Martine Tinodi i Enisa Blašković-Gagro.

Nakon intoniranja himni voditeljice programa Ksenija Kemenović i Ana Marenčić zaželjele su gostima srdačnu dobrodošlicu i uspješan boravak i učenje u našoj, državi, gradu i školi. Napomenule se da škola traje od 1860. i da je kroz povijest bila poznata po inozemnoj suradnji kako profesora tako i učenika.

Uzvanicima se obratio ravnatelj škole Toni Svoboda koji im je u prigodnom govoru zaželio ugodan boravak i rad naglasio da je spreman za sve oblike suradnje i pomoći.

Budući da gosti ne razumiju hrvatski jezik naša učenica Klaudia Tot pripremila je pozdravni govor na mađarskom jeziku, a učenik Nenad Borojević pročitao je govor na engleskom jeziku.

Još jednom su dokazali da glazba ne poznaje granice naši učenici Guliano Horvat, Stjepan Kormanić, Martin Kozumplik i Mario Lacković na tamburama i harmonikama. Uz veselu glazbu atmosfera je bila ugodna što se moglo vidjeti i na nasmijanim licima gostiju koji su pljeskali po taktu.

Da niti jezik nije prepreka za komunikaciju i sporazum pobrinuo se Fabijan Lončar svojim humorističnim monologom „Bota je zišla z raja“ (jer da nije zišla, to više ne bi bio raj). Govorom tijela, izvrsnim uživljavanjem u uloge likova i odličnom mimikom izazvao je smijeh kod publike.

Za uređenje prostora prekrasnim cvijećem i jesenskim plodovima iz školskog vrta u kojemu naši učenici obavljaju praktičnu nastavu pobrinula se naša knjižničarka Martina Čengić i učenice Valentina Gegić i Dragana Šuka. Druženje se nastavilo uz prigodnu zakusku u kojoj je bilo sira i proizvoda od sira koje se rade u školskom Mljekarskom praktikumu.

Dokazavši da učenje nije vezano samo uz školski kontekst učili smo i stjecali cjeloživotne kompetencije, podizali samopouzdanje, razvijali kreativnost i uživali u ugodnom okruženju.

Učenje bi i trebalo voditi boljem shvaćanju samoga sebe i drugih i biti otvoren za svaki oblik suradnje u svakodnevnom životu.

Nadamo se da ćemo biti dobri domaćini i opravdati odabir gostiju iz Mađarske te da će će se suradnja nastaviti. Dragim gostima želimo još jednom ugodan boravak i učenje!

Projekt ERAZMUS+KA-1 Mobilitas iz Mađarske u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci

Vezano

Komentari su zatvoreni.