Bosco tijesno poražen od prvaka Hrvatske, Borna Katanović najbolji igrač utakmice

U dvoboju Favbet Premijer lige košarkaša, zagrebački Bosco je na domaćem terenu u Trnskom tijesno poražen od Zadra. Završilo je 78-81 za Zadrane, aktualne prvake Hrvatske i trenutno najbolje plasiran hrvatski klub u regionalnoj ABA ligi.

Iako je Bosco posljednji na ljestvici te je bio apsolutni autsajder u današnjem dvoboju igranom u podne, igrači pod vodstvom Ante Samca umalo su kreirali prvorazrednu senzaciju. Vodili su sa šest poena prednosti na poluvremenu, prednost su održavali gotovo cijelu treću dionicu, da bi u posljednjih 10 minuta opasno zaprijetili Zadranima, a tricu za produžetak promašio je Dino Butorac.

Bosco je danas u igri za pobjedu bio ponajviše zahvaljujući fenomenalnoj predstavi Borne Katanovića. Križevčanin je bio najmlađi pojedinac na parketu, ali bio je najbolji strijelac utakmice, a što je još bitnije, imao je najveći indeks valorizacije učinka. Zabio je 19 poena uz sjajan šut iz igre 7/13, tome je dodao čak 5 ukradenih lopti, 2 asistencije te po 1 blokadu i skok, što mu je u konačnoj valorizaciji donijelo 20 poena.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.