Svečano otvoreno novih 4,35 kilometara pješačko-biciklističkih staza u Križevcima

U četvrtak, 21. ožujka 2019. godine – na prvi dan proljeća, u Križevcima su svečano otvorene nove pješačko-biciklističke staze izgrađene u okviru EU projekta Cyclo-Net.

Simbolično otvorenje pješačko-biciklističkih staza započelo je uvodnim govorom gradonačelnika Grada Križevaca, Marija Rajna, koji je istaknuo kako je novih 4,35 kilometara biciklističkih staza u Križevcima posebno namijenjeno najmlađima, ali je to ujedno dio šire priče razvoja turističke infrastrukture u Križevcima. Istaknuo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Gradom Zalakarosem te mogućnost suradnje na novim zajedničkim projektima.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u svojem je obraćanju naglasio važnost projekta za razvoj cikloturizma u županiji, kao i za građane Križevaca koji će koristiti novoizgrađenu infrastrukturu. Kao poseban uspjeh istaknuo je činjenicu da je projekt ukupne vrijednosti preko 12.000.000,00 kuna financiran gotovo u potpunosti vanjskim izvorima financiranja, ali je naglasio i spremnost županije da u budućnosti također ulaže u projekte razvoja cikloturizma.

Direktorica Turističke zajednice Grada Križevaca Olinka Gjigaš istaknula je kako uz Grad Križevci koji ulaže veliki trud u izgradnju turističke infrastrukture i promociju cikloturizma, podršku pruža i Turistička zajednica, posebice u dijelu označavanja biciklističkih ruta, izrade karata i općenito promocije cikloturističkih mogućnosti u Križevcima.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško predstavio je planove za daljnji razvoj cikloturističke infrastrukture u Križevcima, što se prije svega odnosi na uređenje biciklističkih staza u centru grada te obnovu biciklističke staze u Ulici Nikole Tesle. Osim toga, istaknuo je da provedba projekta Cyclo-Net nije završena, već traje do 30. lipnja, a preostalo je još nekoliko aktivnosti koje uključuju biciklistička događanja i izradu promotivnih materijala.

Gradonačelnik Grada Zalakarosa, projektnog partnera, istaknuo je zadovoljstvo suradnjom s Gradom Križevcima te predstavio Zalakaros kao grad koji puno ulaže u cikloturizam, a organizira i najveću biciklističku utrku u Mađarskoj te je pozvao na otvorenje biciklističkih staza u Zalakarosu koje će se održati 27. travnja.

U završnom dijelu programa, članice Dječjeg Gradskog vijeća Grada Križevaca simboličnim rezanjem vrpce otvorile su novoizgrađene križevačke biciklističke staze, a staze je kratkom vožnjom isprobala direktorica Turističke zajednice.

Vezano

Komentari su zatvoreni.