Zaklada Volim Križevce dodjeljuje stipendije učenicima i studentima Križevaca

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” objavila je javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2020./2021. temeljem kojeg će dodijeliti najviše osam stipendija mladima Križevaca na osnovi socijalnih kriterija, od toga četiri učeničke i četiri studentske stipendije. Stipendije se dodjeljuju na razdoblje od devet mjeseci, učenička – srednjoškolska će iznositi petsto kuna mjesečno, a studentska tisuću kuna mjesečno.

Riječ je o prvoj suvremenoj zakladi osnovanoj 2019. u Križevcima, čije se djelovanje zasniva i na filantropskoj ostavštini Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, znamenitog Križevčanina iz 17. stoljeća koji je svojim dobročinstvom osigurao školovanje onim učenicima i studentima koji inače nikad ne bi imali priliku za to. Zaklada je osnovana sa svrhom razvoja filantropije i drugih oblika društvene potpore za promociju solidarnosti i zaštite ljudskih prava, kao i za podršku lokalnom razvoju te promociju društvenog poduzetništva.

– Zadovoljni smo što u ovoj godini izuzetno opterećenoj zdravstvenom i ekonomskom krizom možemo provesti naš prvi natječaj za stipendiranje mladih Križevčanki i Križevčana, u čiju svrhu smo u sklopu Zaklade uspostavili Socijalni fond “Zakmardi” iz kojeg želimo dati podršku onima kojima je to najpotrebnije, istaknuo je upravitelj zaklade mr. sc. Hrvoje Belani, napomenuvši da o ostavštini Zakmardijeva dobročinstva i ulaganja u obrazovanje svjedoči i sama gradska gimnazija koja nosi njegovo ime i kome duguje zaslugu osnivanja.

Prijavu na Natječaj moguće je podnijeti isključivo putem elektroničkog obrasca za prijavu objavljenog na službenim internetskim stranicama Zaklade, od početno 26. listopada do zaključno 8. studenog 2020. godine u 23:59:59 sati. Prijave poslane nakon isteka roka za podnošenje prijava ili dostavljene na bilo koji drugi način neće se razmatrati.

– Ovim putem zahvaljujemo dosadašnjim podupirateljima Zaklade te ujedno pozivamo sve zainteresirane fizičke i pravne osobe da nam iskažu potporu putem donacije jer ulagati u obrazovanje mladih nije samo ulaganje u individuu, već je ulog i zalog za budućnost i zajednicu u kojoj mladi djeluju i tek će djelovati, naveo je upravitelj Belani, uputivši na web sjedište Zaklade gdje se nalaze kratke upute i barkodovi za jednostavnu uplatu donacija.

Vrijednosti na kojima Zaklada “Volim Križevce” temelji svoje djelovanje su poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda, solidarnost, socioekonomska pravda, nenasilje, uključivost, uvažavanje različitosti, ravnopravnost, sloboda izbora i izražavanja, očuvanje prirodnih i kulturnih dobara. Zaklada će se u svom radu voditi sljedećim načelima: solidarnost, odgovornost, otvorenost, održivost, suradnja, participacija, dijalog, transparentnost, upravljanje sukobom interesa, znanje i trajno učenje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.