Ugovor je potpisan, kreće se u obnovu pozornice nekadašnjeg ljetnog kina

U utorak 06. listopada 2020. godine gradonačelnik Mario Rajn ispred Grada Križevaca kao glavnog korisnika potpisao je s Upravljačkim tijelom Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. godine Ugovor o subvenciji za projekt ”Od vinskih cesta do zajedničkog mađarsko-hrvatskog turističkog brenda – stvaranje prepoznatljivog imidža prekogranične vinske regije”, skraćenog naziva Prekogranične vinske ceste 2.

Tim je Ugovorom osigurano sufinanciranje provedbe projekta od strane Europske unije u visini 85% njegove ukupne vrijednosti, koja iznosi 399.771,57 EUR, odnosno EU sredstva iznose 339.805,83 EUR. Grad Križevci projekt provodi u suradnji s projektnim partnerom Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. – neprofitnom organizacijom za razvoj vinske regije Villány-Siklós u razdoblju od 01. rujna 2020. godine do 31. kolovoza 2022. godine.

Glavni cilj projekta je stvaranje prepoznatljive slike prekogranične regije Mađarska-Hrvatska kao vinske regije kroz daljnji razvoj, pozicioniranje i brendiranje postojećih vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós, čime se osigurava porast njihove atraktivnosti i rast turističkih kapaciteta, radi generiranja porasta broja posjetitelja u regiji, produženja njihovog boravka i povećanja potrošnje.

Financijski najveći dio projekta odnosi se na izgradnju infrastrukture, i to ljetne pozornice i gledališta na prostoru površine oko 1.270,00 m2 u dvorištu Gradske knjižnice u Križevcima, koji će se koristiti kao višenamjenski prostor za razna vinska događanja na otvorenom, kao što su Vincekovo, Martinje, prigodne izložbe vina, ali i druge turističke manifestacije. Uz pozornicu uredit će se i gledalište, koje će se u vrijeme kada se pozornica ne koristi moći koristiti kao parkiralište osobnih automobila za građane i posjetitelje.

Osim uređenja ljetne pozornice, projektom su osigurana sredstva za održavanje i unaprjeđenje svih postojećih vinskih događanja u Križevcima (Vincekovo, Večer vina i čvaraka – koja je i osmišljena i prvi puta održana u okviru projekta Cross-border wine routes, Martinje, vinske izložbe i natjecanja), a uz to osigurana su i sredstva za najam klizališta u sklopu adventskih programa i događanja, gdje će se organizirati nova zimska događanja – večeri klizanja i kuhanog vina uz prigodni zabavni program.

Vezano

Komentari su zatvoreni.