Otvoreno je novo izdanje Festivala suvremenih umjetničkih formi

 

Danas je otvoreno novo izdanje SUFFesta, festivala koji po peti put križevačkoj publici donosi raznolike programe koji karakterom i kontekstom pripadaju suvremenoj i avangardnoj umjetnosti. SUFFest će tako i ove godine prezentirati suvremene vizualne i glazbene umjetnike i teoretičare suvremene umjetnosti koji u svom djelovanju tendiraju prema rubnom, liminalnom u umjetničkoj praksi.

SUFFest uz sve neprilike u 2020. godini nosi i slavljeničku notu zbog toga jubilarnog petog izdanja i zbog slavljenja dvadeset godina Udruge K.V.A.R.K., pa je tako simbolično festival počeo s pop up izložbom „K.V.A.R.K. – 20 godina djelovanja“ u Atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci.

Uz sretne obljetnice prisjećamo se i tužne desetogodišnje obljetnice od odlaska jednog od najvećih i najoriginalnijih umjetnika i pojava u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti – Tomislava Gotovca a.k.a. Antonia Lauera. U četvrtak, 24.9.2020. u 19 h u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci otvara se izložba Tomislav Gotovac „Udisanje zraka”.

U petak, 25.9.2020. u 18:30 h u Atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci Suzana Marjanić održati će predavanje o performativnim praksama.

Program SUFFesta nastavlja se i kroz listopad, pa će tako uz izložbu posvećenu Tomislavu Gotovcu koju ostvarujemo s partnerom Gradskim muzejom Križevci, o njemu ponešto reći i njegovi filmovi koje prikazujemo u Galeriji K2 kroz program kino „Antonio Lauer“ u četvrtak 8.10.2020. od 20 h.

Vizualnu umjetnost prati i glazbeni program, pa ove godine predstavljamo zanimljiv i svjež bend iz Virovitice ZMaJ koji svoj sound opisuju kao Electronic rock. Uz njih već tradicionalno nastupa Robert Radamant – lokalna snaga koja ne posustaje u svom dance-electro stvaralaštvu. Glazbeni program održati će se u petak, 9.10.2020. od 21 h.

Festival zatvaramo u subotu, 10.10.2020. projekcijom dokumentarnog filma Vlaste Delimar koja počinje u 19 h, performansom „U prah i pepeo“ lokalne snage Saše Živkovića, a uz ovaj program u Križevcima će nas performansom i izložbom „Biggest“ Milan Božić još jednom podsjetiti na velikog Toma Gotovca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.