Održana godišnja skupština NK Radnik Križevci, podržan prijedlog suradnje sa Slaven Belupom

U petak, 4. prosinca 2020. održana je redovna godišnja skupština Nogometnog kluba Radnik Križevci. Bila je to ujedno i povijesna sjednica skupštine, budući da se po prvi puta održala virtualno odnosno videokonferencijskim putem preko aplikacije Zoom.  

Skupštinom je predsjedao predsjednik Kluba Darko Jambreković, koji je predao izvještaj o radu između dviju skupština. Jambreković je istaknuo kako je Radnik Križevci najveći sportski kolektiv grada Križevaca, budući da s izvršnim tijelima, broji gotovo 300 članova.

“Proljetni dio seniori su u 3. HNL sjever, a koja je bila prekinuta zbog koronavirusa, zaključili na 3. mjestu, dok smo kvalitetu potvrdili i jesenas kada smo završili polusezonu na odličnom 2. mjestu. Škola nogometa, koja broji preko 230 registriranih nogometaša, također postiže zapažene rezultate na razini natjecanja Središta sjever, a što govori o dobrom radu trenera, jer naša djeca mahom završavaju u Slaven Belupu, Varaždinu, Dinamu, Rudešu itd.

Ono što je vrlo važno za istaknuti je infrastruktura. Naime, nakon dugog niza godina riješio se problem ograđivanja pomoćnog terena, a uskoro će biti postavljena i nova rasvjeta, tako da će cjelokupni naš kolektiv moći raditi u daleko normalnijim uvjetima. Isto tako Grad Križevci u sljedećoj godini je najavio ulaganje od 5,5 milijuna u kuna što nas posebno veseli. Tako će, uz atletsku stazu, naš sportsko-rekreativni centar napokon dobiti uvjete i vizuru kakvu zaslužuje jedan grad kao što su Križevci”, istaknuo je Jambreković zahvalivši se Gradu Križevcima na iznimnoj podršci kao i svim sponzorima, koji na bilo koji način pomažu rad kluba, a osobiti tvrtki Radnik, koja je generalni sponzor kluba.  

Izvršni dopredsjednik Vitomir Mijić podnio je detaljan pregled rada seniorske momčadi u 2020. godini, dok je izvrši dopredsjednik Branislav Pengov prezentirao financijsko izvješće za prvih 9 mjeseci 2020., kao i financijski plan za 2021. godinu. Voditelj Škole nogometa Dražen Kemenović posebno se zahvalio roditeljima, koji su bili vrlo strpljivi u ovom periodu dok se uređivala infrastruktura oko pomoćnog igrališta.

“U tom cjelokupnom periodu naša djeca su trenirala na igralištu u Radničkom dolu te se ovim putem zahvaljujem NK Radnički koji nam je maksimalno izašao u susret. S novim ulaganjima, vjerujem da će naša kvaliteta dodatno rasti”, poručio je Kemenović, koji je ujedno i trener seniorske momčadi. 

Skupštini je virtualno prisustvovao i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn koji se zahvalio klubu i upravi na iznimno požrtvovnom radu.

“Ova najavljena ulaganja su minimalno što zaslužujete, jer nakon 40 godina ulaže se u sport, a budućnost naše djece nam je itekako važna. Finalizirani su i otkupi zemljišta, tako da iduće godine naši će nogometaši imati i na raspolaganju novi pomoćni teren s umjetnom travom. Hvala vam još jednom i znate da su vrata Gradske uprave uvijek otvorena i mi smo tu za vas”, poručio je gradonačelnik Rajn.  

Skupštini se obratio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, koji ne skriva zadovoljstvo što se počelo adekvatno ulagati u križevački sport.

“Evo i u proračunu za 2021. godinu podignuta je stavka za redovan rad sportskih klubova, kojima ova godina nikako nije išla na ruku, zbog svima znanog razloga. Isto tako, uspjeli smo riješiti i problem navodnjavanja glavnog terena gradskog stadiona, što je bilo prijeko potrebno. Grad je ovaj projekt financirao u iznosu od oko 170 tisuća kuna, dok je iskope donirala građevinska tvrtka i glavni sponzor kluba Radnik d.d. Pridružujem se čestitkama i zahvalama gradonačelnika Rajna”, kazao je Katanović. 

Sva izvješća kao i planovi za 2021. godinu su jednoglasno prihvaćeni, a isto tako članovi Skupštine jednoglasno su podržali prijedlog sporazuma o suradnji s NK Slaven Belupo.

Vezano

Komentari su zatvoreni.