(FOTO/VIDEO) Sudar Beat trio oduševio publiku na 10. Večerima udaraljkaša

Drugi dan jubilarnih 10. Večeri udaraljkaša u Križevcima obilježio je vrhunski koncert Sudar Beat tria iz Samobora. Večernjom izvedbom pod nazivom Triple Win, u atriju Likovne Galerije Gradskog muzeja, Goran Gorše, Luka Ivir i Franko Štrbac u nekoliko su navrata zaslužili pljesak i ovacije publike.

Ansambl Sudar Percussion, koji djeluje u okviru Udruge Samoborski udaraljkaši koja broji 15 članova, a od kojih su većina glazbenici udaraljkaši, od svojih početaka 2010. godine se zalaže za promicanje i popularizaciju klasičnih udaraljki i udaraljkaše, posebice hrvatske glazbene literature.

U ansamblu Sudar Beat trio, čiji je umjetnički voditelj Goran Gorše, kao ogranak etabliranog ansambla Sudar Percussion, zastupljena su djela hrvatskih skladatelja kao i hrvatskih aranžera već postojeće, strane  udaraljkaške literature, a program koncerta naziva „TRIPLE WIN“ uključio je djela skladatelja: Astor Piazzolla, Nikolaj Rimski- Korsakov, Ivana Bilić, Ney Rosauro, , Emmanuel Sejourne, Ivan Trevino, Aleksandar Vešić, Nebojša Jovan Živković, Richard K. LeVan, Chick Corea. U koncertni program bile su uključene dvije marimbe, vibrafon, cajon, koncertni bas bubanj, tomovi i druge, manje udaraljke.

Pored ovog koncerta, izdvojimo kako je jučerašnji dan obilježila i radionica Janka Novoselića “Od jazza do elektronike”, održana u Galeriji K2, kao i prvi VUK afterparty koji je održan nakon koncerta, uz nastup domaćeg DJ BariLikuma.

Organizatori 10. Večeri udaraljkaša u Križevcima su Glazbena škola Alberta Štrige i udruga P.O.I.N.T., a pokrovitelj Grad Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.