Osnovna škola Sveti Petar Orehovec dobila novi Erasmus+ KA 229 projekt

Osnovna škola Sveti Petar Orehovec dobila je novi Erasmus+ KA 229 projekt. Ovo je  treći Erasmus+ projekt  OŠ Sveti Petar Orehovec  i prvi u statusu partnera. Naime, prethodnima su bili prijavitelji i koordinatori.

Novi projekt zove se ” S.O.S. (Strengthen Online Safety for Students)” (“Jačanje internetske sigurnosti za učenike”). Kao što i sam naziv projekta govori najvažniji cilj projekta je umanjiti rizike s kojima su učenici suočeni prilikom korištenja interneta. Da bi se ostvario spomenuti cilj sudionici projekta će se tijekom slijedeće dvije godine fokusirati na slijedeće teme: cyber bullying, lažne vijesti, privatnost na internetu, štetni sadržaji na internetu, sexting i grooming.

Koordinator projekta je škola Colegio Nuestra Señora de Monte-Sión iz grada Torrenta u Španjolskoj. U projektu sudjeluju još i škole iz Finske, Portugala, Poljske i Rumunjske. Ukupna vrijednost projekta je 197.376 €, a OŠ Sveti Petar Orehovec pripada 31.167,00 €.

Tijekom projekta provest će se  šest mobilnosti na koje će putovati po dva učitelja i pet učenika. Koordinator projekta za OŠ Sveti Petar Orehovec  je Stojanka Lesički, stručna suradnica knjižničarka. (OŠ Sveti Petar Orehovec)

>> Koncert godine u Križevcima, kupite svoje ulaznice na vrijeme

Vezano

Komentari su zatvoreni.