Održan 11. Županijski polumaraton “Kalnik – Križevci ’20 – KTC”, 1. „Križevačka osmina“ i „Radost trčanja“

U organizaciji Zajednice športskih udruga Križevci i Atletskog kluba Križevci pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i općine Kalnik održan je 11. Županijski polumaraton „Kalnik – Križevci ’20 – KTC“ i 1. „Križevačka osmina“. Održala se i  „Radost trčanja“, dječja utrka na 60, 100 i 200 metara.

Ove godine start je bio u Kalniku s novouređenog Trga Stjepana Radića u 11h, a cilj utrke u Križevcima. Trasa utrke prolazila je kroz Kalnik, Gornje Borje, Donje Borje, Šopron, Potok Kalnički, Kamešnicu, Dedinu, Žibrinovec, Svetu Helenu i Križevce. Cilj je bio na Gradskom stadionu u Križevcima. U polumaratonu je sudjelovalo 96 atletičara i atletičarki.

Najbolji je bio viceprvak Hrvatske u polumaratonu Ivan Dračar iz AK Agram koji je ostvario vrijeme od 1:14:05. Drugi je bio Kristijan Rubinić iz AK Jastreb 99 s rezultatom od 1:16:23. Broncu je uzeo Danijel Pečer iz Zagreb Runners/AK Dubrovnik s rezultatom 1:17:36.

Vrijedne rezultate ostvarilo je i nekoliko Križevčana. Danijel Katalenić iz AK Koprivnica osvojio je 5. mjesto, a Željko Hrg Matušin 15. mjesto, Zvonimir Mesić iz Škole trčanja AK Križevci 40. mjesto, Igor Kuzmić 56. mjesto u muškoj kategoriji, Antun Siročić 34. mjesto u muškoj kategoriji i Dorian Kešer koji je osvojio 65. mjesto.

U ženskoj kategoriji najbolja je bila Jasmina Ilijaš iz AK Marathon 95 koja je ostvarila vrijeme od 1:39:48 sati. Drugo mjesto osvojila je Križevčanka Ana Brletić s adresom u Daruvaru, dok je treće mjesto osvojila Suzana Dinjar iz AK „Rudolf Perešin“. Od Križevčanki nastupila je Ivanka Krofl no na žalost, zbog ozljede je morala odustati.

Za najbolje su osigurane vrijedne nagrade. Za ukupni plasman u utrci za kategoriju muškarci i kategoriju žene su 1.200,00 kn za 1. mjesto, 900 kn za 2. mjesto, 600,00 kn za 3. mjesto te 300,00 kn za 4. mjesto. Nagrade su osigurane i za najbolje hrvatske trkače u kategoriji muškarci i žene i iznose 800,00 kn za 1.mjesto, 500,00 kn za 2.mjesto, 300,00 kn za treće mjesto te 200,00 kn za plasman od 4.-10. mjesta.

Nagrade su najboljima uručili župan Darko Koren, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Danijel Šaško, načelnik općine Kalnik Mladen Kešer te Branislav Pengov, predsjednik Zajednice športskih udruga Križevci.

Utrka građana rekreativaca na 5,28 kilometara ulicama Križevaca, 1. „Križevačka osmina“,  startala je u isto vrijeme kad i polumaraton. U konkurenciji od 102 trkača, u ženskoj kategoriji najbolja je bio Marcela Gudić iz AK Križevci, drugo mjesto osvojila je Mia Furdi iz TK Kotoripski begači, a treće mjesto osvojila je Anamaria Gudić iz AK Križevci.

U muškoj kategoriji je najbolji bio Ognjen Mergon iz AK Križevci, drugo mjesto pripalo je Oliveru Orešiću iz AK Koprivnica, a treće je osvojio Matija Palčić iz AK Križevci.

Za prva tri mjesta kod žena i kod muškaraca osigurani su pehari i medalje te startni paket.

Nagradu za najstarijeg sudionika utrke pripala je Zvonku Stipiću čiji je završetak utrke izazvao ovacije svih prisutnih.

Sponzori i donatori utrke su KTC Križevci, Radnik d.d., Atlantic Grupa d.d., Čazmatrans promet, Hidra ISO, Zajednica sportova KKŽ županije, TZ KKŽ županije, TZ Križevci, TZ Kalnik, Nova genetika d.o.o, Speck d.o.o i Zanatska kreditna unija Križevci.

(foto: Grad Križevci i Zajednica športskih udruga Križevci)

Vezano

Komentari su zatvoreni.