Proglašeni najuspješniji sportaši županije, brojne nagrade stigle u Križevce

U organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, u četvrtak, 20. veljače u Hotelu Picok u Đurđevcu održano je proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša,  sportskih ekipa i sportskih djelatnika Koprivničko-križevačke županije u 2019. godini. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Anu Mušlek.

Na početku svečanosti, okupljene je pozdravio predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković kazavši:.“Čestitam svima na uspjesima koje ste ostvarili u protekloj godini, a posebice vama koji ste u svojim disciplinama i sportovima bili najbolji. Posebno zahvaljujem Županiji i jedinicama lokalne samouprave koje nas prate, ulažu sredstva u infrastrukturu i opremu kako bi naši sportaši postizali što bolje rezultate. Želim vam mnogo sportske sreće u daljnjim natjecanjima koja su pred vama“.

Čestitke sportašima je uputio i župan Darko Koren naglasivši: „Današnje okupljanje u ovako velikom broju dokaz je uspješnosti i važnosti koju sport ima u našem društvu. Izuzetno cijenimo i poštujemo vaše rezultate koje ste postigli u sportovima kojima se bavite, bez obzira radi li se o, kolokvijalno rečeno, malim ili velikim sportovima svi su uspjesi vrijedni, posebice u našoj zemlji koja s malim ulaganjima postiže sjajne sportske rezultate. Čestitam i sportskim entuzijastima i svima vama koji nesebično promičete našu županiju, Podravinu i Prigorje kako na borilištima u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Privilegirani smo što živimo u županiji sjajnih sportskih uspjeha, a tome pokušavamo i mi dati svoj obol sufinancirajući sustav kroz našu Zajednicu sportova, ali i kroz brojne sportske udruge. Pred nama je velik i ambiciozan plan izgradnje pet školskih sportskih dvorana čime ćemo dati doprinos u stvaranju adekvatnih uvjeta kako bi ostvarivali još bolje rezultate. Svima vam želim mnogo zdravlja i sreće da i ova godina protekne u brojnim uspjesima“.     

Nakon uvodnih govora dodijeljena su priznanja koje su sportašima i sportskim djelatnicima uručili župan, predsjednik Lovković, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te tajnik Zajednice sportova Branko Zorko.

Najuspješnija sportašica s invaliditetom u 2019. godini je Mirjana Šandor iz Športske udruge tjelesnih invalida Đurđevac, a najuspješniji sportaš s invaliditetom je Ivica Ferenčić iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“. Najuspješnijom sportskom ekipom osoba s invaliditetom u muškoj i ženskoj kategoriji  u 2019. proglašeni su Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“ i ženska ekipa viseće kuglane Športske udruge tjelesnih invalida Đurđevac.

Lana Nogić iz Hrvačkog kluba „Podravka“ proglašena je najuspješnijom perspektivnom sportašicom u 2019. godini, a najuspješniji perspektivni sportaš je Filip Verčević, iz Hrvačkog kluba „Podravka“. Priznanje za najuspješniju sportašicu u 2019. godini pripalo je Idi Šimunčić, članici Atletskog kluba Križevci, dok je najuspješniji sportaš bio Ognjen Mergon iz Atletskog kluba Križevci. Muška perspektivna sportska ekipa je juniorska ekipa Streljačkog kluba “Križevci 1252“, a u kategoriji žena priznanje je pripalo ženskoj mlađekadetskoj ekipi Rukometnog kluba Podravka Vegete.

Najuspješnija ženska sportska ekipa u 2019. godini je seniorska ekipa RK Podravke Vegete, dok je najuspješnija muška seniorska ekipa Brzinci Motociklističkog kluba Križevci.

Zlatko Saračević iz RK Podravke Vegete, proglašen je najuspješnijim trenerom u 2019. godini, dok je priznanje za zaslužnog sportskog djelatnika pripalo Ivici Hercigonji. Priznanja za izuzetna sportska dostignuća u 2019. godini primili su NK Radnik Križevci Veronika Drljačić  iz AK Križevci te Neven Krulić iz AK Križevci. Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec, predstavnici Grada Đurđevca i drugi gosti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.